«Η Κυβέρνηση δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Έφυγε κόσμος από την ΕΥΠ και έγιναν και σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά εσωτερικά την ΕΥΠ και μια σειρά από κινήσεις που θωρακίζουν τις νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών προσώπων», συμπλήρωσε, στον απόηχο των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση του στρατηγού ΓΕΕΘΑ.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για το θέμα, είπε επίσης: «Αν υπάρχει μια ευθύνη της κυβέρνησης, είναι ότι ενδεχομένως μέσα στην ΕΥΠ υπήρχαν κάποιοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου. Μόλις αυτό εντοπίστηκε έγιναν οι αλλαγές. Πάμε παρακάτω. Λέμε ότι κάτι συνέβαινε. Υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα. Από την πρώτη στιγμή πήραμε σημαντικές αποφάσεις».

Σχετικά με το σχέδιο αποκλεισμού του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, οι οποίες όπως είπε θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό εν καιρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Εγκληματικές οργανώσεις και καταδικασμένοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιοι. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να μην περιπαίζουν την δημοκρατία φασίστες που λένε δεν είναι δικό μου κόμμα, αλλά του ξαδέλφου μου κλπ. Ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι κρίμα, για να δικαιολογήσουν την πάγια γραμμή όχι σε όλα και ναι σε τίποτα, σενάρια επιστημονικής φαντασίας πίσω από αυτό το νομοσχέδιο».