«O κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα. Σε λιγότερο από μία ώρα τους είχε διαψεύσει ο υπουργός Οικονομικών», σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης. «Τα πράγματα θα ήταν κωμικά, αν δεν ήταν τόσο σοβαρά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις πάνω από 20% σε βασικά είδη διατροφής, η κυβέρνηση, όπως κάνει εδώ και μήνες, επιμένει να αδρανεί», τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνοντας ότι «η ακρίβεια δεν είναι μονόδρομος», καταθέτει τις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖA, όπως είναι «η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», η «μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα» και «η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής».
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

«Οι εκρηκτικές ανατιμήσεις απειλούν την κοινωνική συνοχή.Ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις πάνω από 20% σε βασικά είδη διατροφής, η κυβέρνηση, όπως κάνει εδώ και μήνες, επιμένει να αδρανεί.Κι όταν δεν αδρανεί, βρίσκεται σε σύγχυση.Σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα. Σε λιγότερο από μία ώρα τους είχε διαψεύσει ο υπουργός Οικονομικών.

Τα πράγματα θα ήταν κωμικά, αν δεν ήταν τόσο σοβαρά.Γιατί δυστυχώς τον λογαριασμό της κυβερνητικής ιλαροτραγωδίας, τον πληρώνει η ελληνική κοινωνία.Η ακρίβεια όμως δεν είναι μονόδρομος.Υπάρχει διέξοδος.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτείνει:

-αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να προστατευτεί το διαθέσιμο εισόδημα και να τονωθεί η κατανάλωση
-μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα
-ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής για να πάρουν πολύτιμη ανάσα οι μικρομεσαίοι
-εντατικοί έλεγχοι και πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας
-αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, ούτε χρόνος για χάσιμο.Η χώρα χρειάζεται σοβαρή δημόσια πολιτική απέναντι στην ακρίβεια.

Χρειάζεται νέα αρχή».