Έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής σε χώρο αποστακτηρίου έξω από τη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, η έκρηξη σημειώθηκε σε καζάνι του αποστακτηρίου, στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο ύψος του 7ου χλμ. Τυρνάβου – Λάρισας.

Στο σημείο έσπευσαν δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα, μετά από πυρκαγιές που προκλήθηκαν εξαιτίας της έκρηξης, χωρίς ωστόσο να επεκταθούν σε άλλους χώρους.

Παράλληλα, στον τόπο του συμβάντος έφτασαν ασθενοφόρα τα οποία μετέφεραν έξι άτομα στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου για την παροχή των πρώτων βοηθειών εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων που κυρίως αντιμετώπιζαν, μεταξύ αυτών και ο ιδιοκτήτης της ποτοποιίας. Πλέον τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ σύμφωνα με την πρώτη εικόνα δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Στο σημείο παραμένουν  δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ τα ακριβή αίτια της έκρηξης διερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λάρισας.

Τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί τεράστια αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. Σύμφωνα με την έκθεση του εθνικού εμπειρογνώμονα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς,  βασικές αιτίες της αύξησης είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, η απουσία πιστοποίησης και η παρεμπόδιση οργάνωσης συνδικάτων στον ιδιωτικό τομέα.