Λακωνικός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, την ίδια ώρα που οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής αγγίζουν τις 6.000. Κατά την είσοδό του στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει αν τον ανησυχεί την κατάσταση, μετά την αναστολή χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών, απαντώντας «όλα είναι υπό έλεγχο».

«Για φανταστείτε τα νοσοκομεία την 1η Σεπτέμβρη με μείον 10.000 άτομα προσωπικό. Πρέπει, λοιπόν, να τους πείσουμε και όχι να τους στείλουμε στο σπίτι εάν θέλουμε να διαχειριστούμε σωστά το τέταρτο κύμα της πανδημίας που έρχεται», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, με τους υγειονομικούς να σχολιάζουν πως δεν είναι ούτε αντιεμβολιαστές ούτε αρνητές των εμβολίων, αλλά αρνούνται να κάνουν στο εμβόλιο «με την αιτιολογία ότι είναι πειραματικό».

Υπενθυμίζεται πως νοσηλεύτρια σε ζωντανή σύνδεση στο Mega εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προ ημερών προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που μετρούσε φέρετρα, αναφορικά με τις πυρκαγιές. «Οι δέκα χιλιάδες απολύσεις παρά τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα είναι στη δική σας την πλάτη και όχι στην πλάτη των συναδέλφων μας. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που βγαίνετε και μιλάτε έτσι δημόσια σε υγειονομικούς», δήλωσε η Φωτεινή Καρυστινάκη, νοσηλεύτρια στον «Ευαγγελισμό». Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι πολλές, με το κυριότερο πρόβλημα να εντοπίζεται λόγω της υποστελέχωσής τους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στο «Άγιος Ανδρέας» προχώρησαν την Τετάρτη για δεύτερη συνεχόμενη μέρα σε κατάληψη. Υπολογίζεται ότι λόγω της αναστολής, η Πάτρα θα έχει συνολικά 680 λιγότερους εν ενεργεία εργαζόμενους στην Υγεία, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών που θα κληθεί να λειτουργήσει με 400 λιγότερους εργαζόμενους από τους συνολικά 2.200, ενώ στον «Άγιο Ανδρέα» υπολογίζονται σε περίπου 250 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι. Μεγάλο πρόβλημα και στην Κρήτη, με τα νοσοκομεία να είναι στα όρια τους. Σημαντικές ελλείψεις αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με αποτέλεσμα να στέλνονται ασθενείς στο νοσοκομείο της Κοζάνης.