Η δίκη της χρυσαυγίτισσας Θέμιδος Σκορδέλη και δυο ακόμα χρυσαυγιτών που κατηγορούνται για μαχαίρωμα Αφγανού μετανάστη κατά την επίθεση τάγματος εφόδου με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, στον Αγ. Παντελεήμονα, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μετά από 12 αναβολές.

Την Παρασκευή στο δικαστήριο κατέθεσε το θύμα της επίθεσης περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν σ’ εκείνη την επίθεση του τάγματος εφόδου που αποτελούνταν από 15 χρυσαυγίτες με επικεφαλής την Σκορδέλη που έδινε τις εντολές  και κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του Αφγανού μετανάστη, ο οποίος δέχτηκε δυο χτυπήματα με σιδερένιο αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) στον θώρακα, δίπλα στην καρδιά.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στην κατάθεσή του την σε βάρος του επίθεση και ταυτοποίησε τους δράστες στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων Θ. Σκορδέλη, Ιωάννη Λουκιανού και Γιάννη Μαρκουλάκη. Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμα οι μάρτυρες της πολιτικής αγωγής Πέτρος Κωνσταντίνου, Ελένη Πορτάλιου και Γεώργιος Κόρρας, καθώς και ο αστυνομικός ο οποίος προσήγαγε τον Μαρκουλάκη ο όποιος είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Αφγανό μετανάστη. Η δίκη θα ολοκληρωθεί με τα αναγνωστέα έγγραφα, την πρόταση του εισαγγελέα, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου.