Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας που επικαλείται η ΕΡΤ, «καθαρό» φαίνεται ότι είναι το πιστόλι από το οποίο δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο η βαλλιστική έρευνα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την νεκροψία, ο γνωστός δημοσιογράφος δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι έξι σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Συνολικά βρέθηκαν 13 κάλυκες.

Δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ

Οι αρχές αναζητούν τη διαδρομή διαφυγής των δύο δραστών, που επέβαιναν σε σκούτερ και εξαφανίστηκαν, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν έρευνες σε κάμερες της περιοχής αλλά και σάρωση κινητών τηλεφώνων.

Νωρίτερα, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε ότι υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος».

Όπως τόνισε, είναι νωρίς για να δοθούν με ασφάλεια τα κίνητρα του εγκλήματος. «Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά από την πλευρά να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία» πρόσθεσε.

Επεσήμανε, δε, ότι «είναι αναμφισβήτητα από τις δύσκολες υποθέσεις διότι και ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η στυγερή δολοφονία αλλά και αυτές που έχουμε καταγράψει και έχουν συμβεί ειδικά θα έλεγα την τελευταία τριετία, δείχνουν ότι είναι από συμβόλαια θανάτου, είναι από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν και έναν συντελεστή θα έλεγα σημαντικής δυσκολίας».

Ο αυτόπτης μάρτυρας

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που ειδοποίησε την αστυνομία, δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 πως «ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί».

Όπως λέει, ο ίδιος και δύο συνάδελφοί του, υπάλληλοι του Δήμου, είχε την πλάτη στραμμένη αλλά άκουσαν «έναν ήχο σαν εξάτμιση. Μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε. «Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», σημείωσε.

«Δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα» είπε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση για το αν αντέδρασε το θύμα.

Σημειώνεται ότι μία μέρα μετά το «ειδεχθές έγκλημα» όπως το χαρακτήρισε, είχαμε τις πρώτες δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μίχαλη Χρυσοχοϊδη, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβαζ.

Μέτα από συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός υποστήριξε ότι «πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη Δικαιοσύνη». Γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης ζήτησε ο Μητσοτάκης.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η ΕΛ.ΑΣ, θα βρει τους ενόχους»

Σημειώνεται πως το όνομα του δημοσιογράφου είχε εμπλακεί στη δικογραφία υπόθεσης πολυσχιδούς κυκλώματος διαφθοράς αστυνομικών, δικηγόρων και επιχειρηματιών με τζίρους εκατομμυρίων , μαζί με το όνομα πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και αρκετών αστυνομικών, με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία, ο οποίος δολοφονήθηκε με τον Οκτώβριο του 2019 σε φανάρι της Λεωφόρου Αθηνών με συνοδηγό μοτοσυκλέτες να τον πυροβολεί 18 φορές με καλάσνικοφ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν αναλάβει τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ όπως αναφέρεται, άνδρες της ασφάλειας αναζητούν υλικό απο κάμερες ασφαλείας.

Σε άρθρο του τότε με τίτλο «Γνωρίζει η ΚΥΠ τους δολοφόνους των Παπαχρήστου-Μάλαμα; “Όχι ρε φίλε…”», σχολιάζοντας το γεγονός της συμπερίληψής του στη δικογραφία, κατέληγε σε υστερόγραφο που ανέφερε πως «Κατανοούμε πως με όλα όσα γράφουμε, απλώς … επιβαρύνουμε τη θέση μας. Ούτως ή άλλως και προφανώς γι αυτό μπήκαμε στη λίστα τους. Δεν θα αποχωρήσουμε οικειοθελώς με κανενός είδους συμβιβασμό ή υποστολή».

Αξίζει να σημειωθεί πως με την αρθρογραφία του το τελευταίο διάστημα ασχολήθηκε εκτενώς με ρεπορτάζ για το παρασκήνιο υποθέσεων όπως οι κρίσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ, η σύλληψη και οι έρευνες στο σπίτι Λιγνάδη, η αστυνομική φρουρά Φουρθιώτη και οι «προνομιακοί συνομιλητές» του εντός αστυνομίας. Μάλιστα, με αφορμή το τελευταίο και τις φρουρές επωνύμων πολιτών, αναζωπυρώθηκε δημόσια αντιπαράθεσή του με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικόνομου, με τον οποίο αντάλλαξαν δημοσίως και εξώδικα. Γενικότερα, η ιστοσελίδα του ασχολούνταν συχνά με θέματα διαφθοράς, γεγονός που αποκαλύπτεται και από μία σχετική αναζήτηση σε αυτήν.