Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε διπλό το σκάνδαλο καθώς φέρεται να κατάθεσε ότι έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο παράνομης παρακολούθησης και ένα σκάνδαλο συγκάλυψης, λέγοντας στην πλειοψηφία ότι τους θέτει προς των πολιτικών τους ευθυνών καθώς κάλεσαν σε ακρόαση μόνο τον ίδιο που είναι το θύμα και κανένα από τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν τη χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις.

Σύμφωνα με την «Αυγή», ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι στόχος της παράκολούθησής του ήταν να θέσει σε ομηρεία μια ολόκληρη παράταξη στην πιο κρίσιμη πολιτική της στιγμή , κατά τις εσωκομματικές μας εκλογές, αναφέροντας πως μέσω της παρακολούθησης του, η ΕΥΠ παρακολουθούσε ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην Πρωθυπουργούς και βουλευτές, ενώ φέρεται να επισήμανε ότι η τακτική τους ήταν «να παρακολουθούν όποιον θέλουν χωρίς λόγο και χωρίς να δίνουν λογαριασμό».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφ. Συν.» τόνισε ότι «αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της Ν.Δ.», ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη λειτουργία της ΕΥΠ, επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για Διοικητή της». «Για τα υπόλοιπα έπρεπε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα», κατέληξε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ συμπλήρωσε ότι στην Εξεταστική πρέπει να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Tέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Documento», ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη απαντήσεις σχετικά με το αν το Δημόσιο έχει προμηθευτεί το Predator και αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, φερόμενο να σχολιάζει πως ο μάρτυρας ήταν άδικος σε σχέση με τη στάση που τηρεί η πλειοψηφία στην Επιτροπή. «Μας προσβάλλετε, ήσασταν άδικος κ. Ανδρουλάκη» φέρεται να είπε στον μάρτυρα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, συμπληρώνοντας πως «προσπαθήσαμε να βγουν όλα στο φως». Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε υπήρχε παρότρυνση στον οποιοδήποτε μάρτυρα να επικαλεστεί ή όχι το απόρρητο.

«Αν δεν σας θορυβεί ότι σχεδόν ταυτόχρονα ΕΥΠ και Predator με παρακολουθούσαν, εγώ τι να πω;» φέρεται να αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίοις πρόσθεσε: «Πρόκειται για διαβολικές συμπτώσεις και μια ακόμα διαβολική είναι το πότε καταστράφηκε το αρχείο μου. Πώς δέχεστε αυτές τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές;». Τέλος, σύμφωνα με το «Documento», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε δε ότι δεν είναι… μάντης για ξέρει αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την παρακολούθησή του, όμως, υπογράμμισε πως γνωρίζει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του και άλλαξε τα κριτήρια διορισμού του διοικητή της Υπηρεσίας, καταλήγοντας ότι «έγινε Εξεταστική και το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλέσατε, ήταν το θύμα…»