Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε δύο παρακείμενα εργοστάσια, και συγκεκριμένα ένα εργοστάσιο ξυλείας και χαρτιού και ένα εργοστάσιο πλαστικών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα εργοστάσια πλαστικών και χαρτικών έχουν καεί ολοσχερώς, όπως επίσης και τέσσερα οχήματα. Η Πυροσβεστική ανέφερε πως οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και στο σημείο επιχείρησαν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Επιπλέον, εστάλησαν δύο μηνύματα μέσω 112 σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με το πρώτο μήνυμα να ενημερώνει τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών, ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά το πρωί της Τετάρτης είναι καλύτερη, αν και το σώμα παραμένει σε ετοιμότητα προσπαθώντας να σβήσει μέχρι και την τελευταία εστία φωτιάς, κάτι που αναμένεται να κρατήσει αρκετές ώρες μιας και τα εργοστάσια έχουν εύφλεκτα υλικά. Κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Τατοΐου και η Λεωφόρος Καραμανλή στο συγκεκριμένο σημείο.