Στη συνέχεια, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη  πως κατά τον εορτασμό για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, «μίλησε κυρίως εκ μέρους της παραταξιακής, αλλά και οικογενειακής του παράδοσης. Μίλησε για επούλωση των πληγών της χουντικής προδοσίας κι αποκατάσταση κατά την μεταπολίτευση του γνήσιου πατριωτισμού έναντι των χουντικών δοξασιών, χωρίς να διευκρινίσει πως υπηρετεί κάτι τέτοιο η ύπαρξη κορυφαίων υπουργών του υμνητών και νοσταλγών. Με ψευδοπατριωτικές αμετροέπειες, σαν αυτές του κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να ξεχάσουν οι άνθρωποι τον εθνικό ακρωτηριασμό στον οποίο μας οδήγησαν οι απόψεις των δασκάλων του;».

«Αυτό επέμεινε εξαιτίας του κ. Μητσοτάκη από τα 50 χρόνια δημοκρατίας σε αυτή την χώρα: Το να έχει ο πολίτης το δικαίωμα να επιλέξει μόνο το πώς θα πτωχεύσει. Πόσο άδικο και πόσο χυδαίο ταυτόχρονα και ανέντιμο απέναντι στους δημοκρατικούς αγώνες τόσων δεκαετιών» συμπλήρωσε.

«Η Ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους ξανά με την ανάγκη να δείξουμε στην κοινωνία την ασφαλή διέξοδο από τα αδιέξοδα, όπως το κάναμε και το 2015. Έχει σημασία η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να μην είναι θεατής, αλλά να είναι πρωταγωνιστής και πλοηγός της ανασύνταξης και της επανεγκατάστασης στην κυβέρνηση μιας πραγματικά δημοκρατικής, συμπεριληπτικής κυβέρνησης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναμένουμε τις εξελίξεις στο περιβάλλον μας» προσέθεσε, κάνοντας λόγο για κορύφωση του κυβερνητικού αδιεξόδου που προμηνύει την κατάρρευση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

«Προτιμώ να με μισούν οι δολοπλόκοι παρά να με κατηγορούν για συνένοχο τα θύματα της διαπλοκής» προσέθεσε, ενώ πρότεινε επίσης αύξηση των μισθών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως ο Παύλος Πολάκης τέθηκε εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, λίγη ώρα μετά από φραστική επίθεση στη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.