X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ομόφωνα ένοχοι και οι δύο για τον βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη

Ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο Μανώλης Κούκουρας και ο Αλέξανδρος Λουτσάι, στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη, που ολοκληρώνεται σήμερα, σε πρώτο βαθμό. Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους ένοχους πρότεινε η εισαγγελέας. Αναμένεται, σε λίγη ώρα, η ανακοίνωση των ποινών.
|

Αυτήν την ώρα το δικαστήριο συζητά για πιθανά ελαφρυντικά, με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και την εισαγγελική πρόταση επί αυτών.

Οι δυο κατηγορούμενοι, όπως μετέφερε η δημοσιογράφος, Ελευθερία Κουμάντου, αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλογιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός.

Την απόρριψη όλων των αιτούμενων ελαφρυντικών για τους δύο ενόχους  ζήτησε η Εισαγγελέας της έδρας.

«Ποτέ μη ξεχαστεί τι έκαναν στην Ελένη»

Οι φωνές των γυναικών που βρίσκονται έξω από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώθηκαν μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του Μανώλη Κούκουρα και του Αλέξανδρου Λουτσάι. «Ποτέ μη ξεχαστεί τι έκαναν στην Ελένη. Καμία άλλη δολοφονημένη»

Έξω από το δικαστήριο υπάρχει από το πρωί συγκέντρωση μετά από κάλεσμα της φεμινιστικής συλλογικότητας «Καμία Ανοχή», με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για την Ελένη.

Nωρίτερα, την πολιτική παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, μία μέρα πριν την έκδοση της απόφασης, καταδίκασε ο δικηγόρος, θείος της Ελένης Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση. «Με προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιοι λίγο πριν βγει η απόφαση προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κάνουν παρεμβάσεις. Εγώ θεωρώ τους ενόρκους και τους δικαστές ήρωες» συμπλήρωσε ο πατέρας της Ελένης.

«Έχουμε πολιτικές παρεμβάσεις χωρίς κανέναν λόγο, να πάρει θέση ο Μητσοτάκης»

«Έχουνε οξυνθεί τα πράγματα αδικαιολόγητα και έχουμε παρεμβάσεις πολιτικές χωρίς κανένα λόγο. Κανένας υπουργός δεν έχει προσωπική άποψη για μένα, ποτέ. Έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ ο κύριος υφυπουργός που μάλιστα είναι μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου και να μην εκφραστεί πάνω στο θέμα αυτό. Οτιδήποτε έχει πει η κ.εισαγγελέας, είναι μέσα στα καθήκοντά της, εξέφρασε τις απόψεις της και τη νομική της γνώση, σε ό,τι αφορά μία υπόθεση την οποία γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα. Κι έρχονται και τώρα και κάνουν κριτική τώρα σε μία υπόθεση, όταν σήμερα θα βγει η απόφαση. Δεν επηρεάζονται οι δικαστές, δεν επηρεάζονται οι ένορκοι που είναι απλοί πολίτες, όταν βγαίνει ένας υπουργός και μιλάει για λαϊκά δικαστήρια; Και θα πρέπει να το δει και ο Πρωθυπουργός, καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, παρακαλώ πάρα πολύ» ανέφρε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια κάλεσε τους δικαστές «να βγάλουν την απόφαση όσο γίνεται ανεπηρέαστοι και να μην ακούσουν τις σειρήνες αυτές που παρεμβαίνουν».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις