Επίθεση με μπουκάλι, από άγνωστο άνδρα, δέχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μπέρμιγχαμ, ο John-Paul Kesseler, καθώς επέστρεφε στο ξενοδοχείο που διέμενε, κρατώντας από το χέρι τον σύντροφό του έπειτα από νυχτερινή έξοδο.

Ο δράστης «ήταν ένας τύπος που στεκόταν έξω από το αυτοκίνητό του όταν μας είδε», δήλωσε το θύμα στο BirminghamLive. «Είπε ότι δεν θα έπρεπε να κρατιόμαστε από το χέρι και του είπα «Ποιο είναι το πρόβλημα;» Άρχισε να γίνεται επιθετικός και έσκυψε στο αυτοκίνητό του για να πιάσει ένα άδειο μπουκάλι. Δεν πίστευα ότι κινδυνεύαμε και έτσι δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα «ας περπατήσουμε». Δεν τον πρόσεξα που μας πλησίασε και ξαφνικά ένιωσα να με χτυπούν στο κεφάλι μου. Αισθάνθηκα ότι ματώνω, το αίμα να στάζει στα ρούχα μου. Ζαλιζόμουν», περιγράφει ο νέος άνδρας, όπως δημοσιεύει η Lifo.

«Αμέσως κάλεσα την αστυνομία και ο τύπος πήγε στο αυτοκίνητό του και άρπαξε ένα κοντάρι. Άρχισε να μας πλησιάζει, τέντωσα το χέρι μου για να τον μπλοκάρω και το κοντάρι χτύπησε το χέρι μου». Μετά από αυτό, ο δράστης διέφυγε με το αυτοκίνητό του, αφήνοντας τον Kesseler αιμόφυρτο στον δρόμο.

«”Ναι, δεν συμφωνούμε με αυτά τα ΛΟΑΤΚΙ πράγματα“, είπαν με θράσος οι μάρτυρες επίθεσης. Δέχθηκα μπουκάλι στο γ@%μένο κεφάλι απλώς και μόνο επειδή κρατούσα το χέρι ενός άλλου άνδρα. Άντε γαμ@@». Αυτά ανέφερε σε ανάρτησή του ο John-Paul Kesseler, θύμα ομοφοβικής επίθεσης, ενώ συνέχισε: «Είμαι τόσο εκνευρισμένος αυτή τη στιγμή».  «Ακριβώς έξω από την γκέι σκηνή, τον υποτιθέμενο ασφαλή χώρο για εμάς, αυτοί οι κρετίνοι αισθάνονται ικανοί να κάνουν αυτό».

«Το χειρότερο για αυτό που συνέβη απόψε, παραδόξως, δεν ήταν το μπουκάλι στο κεφάλι, ήταν οι άνθρωποι που είδαν τι συνέβη και προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν με επιχειρήματα όπως “ναι, δεν συμφωνούμε με αυτά τα ΛΟΑΤΚΙ “-πράγματα-“, αυτά ήταν τα ακριβή τους λόγια».

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και ένα ασθενοφόρο κατέφτασε για τις πρώτες βοήθειες, διακομίζοντας τον Kesseler στο νοσοκομείο Queen Elizabeth όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες. Τα τραύματά του ευτυχώς δεν ήταν σοβαρά – «αν και άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας του Μπέρμιγχαμ δεν έχουν υπάρξει τόσο “τυχερά”», σχολιάζει το Pink News.