Το «Νομοσχέδιο για την Προώθηση των Σωστών Ανθρώπινων Σεξουαλικών Δικαιωμάτων και τις Οικογενειακές Αξίες της Γκάνας 2021» έχει πυροδοτήσει τον φόβο στα queer άτομα στην Γκάνα. Συγκεκριμένα, εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί, θα εισάγει μια σειρά πολιτικών που τιμωρούν τα πάντα, όπως τα σεξουαλικά παιχνίδια, την πρωκτική επαφή, την τρανς υγειονομική περίθαλψη και εν γένει την υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπως αναφέρει το PinkNews.

Ο Akufo-Addo ζήτησε να γίνει μια πιο «πολιτισμένη» συζήτηση για τέτοια θέματα. «Αυτό που θα ήλπιζα είναι η ίδια η συζήτηση να είναι πολιτισμένη», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Peace FM. «Ότι θα αναγνωρίσουμε την ανάγκη να είμαστε πιο ανεκτικοί μεταξύ μας όταν υπάρχουν αντίθετες απόψεις. Πιστεύω ότι θα είναι ένα εύσημο για τη δημοκρατία της Γκανάς, αν αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα με τον σωστό τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε μια προσπάθεια να γίνει έγκλημα η «υπεράσπιση» των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από περιφερειακούς αρχηγούς, ηγέτες θρησκειών και ακόμη και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, ο οποίος κάποτε αναφερόταν στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ως «πανδημία». «Το νομοσχέδιο δείχνει μόνο πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα», είπε στο PinkNews η queer ομάδα Rightify Ghana. «Από τη συμπεριφορά τους, φοβόμαστε ότι μπορούν και να σκοτώσουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.  Δυστυχώς, οι ηγέτες έχουν επηρεαστεί από θρησκευτικές πεποιθήσεις που δεν ανήκουν στον πολιτισμό μας» συμπλήρωσε.