Όλο και μεγαλώνουν τα ποσοστά του παγκόσμιου πληθυσμού που συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα. Στον δυτικό κόσμο, οι νεότερες γενιές θεωρούν αυτονόητο και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους την online παρουσία τους. Πώς, όμως, επιδρά αυτή η δραστηριότητά τους στη συναισθηματική τους εξέλιξη, καθορίζοντας τελικά τις offline σχέσεις; Μια συζήτηση για την διαφορετική μορφή που έχουν πάρει οι ανθρώπινες σχέσεις μετά την δυναμική έλευση και εκτεταμένη χρήση των κοινωνικών δικτύων, με ομιλητές τους Elias Aboujaoude (διευθυντής κλινικής διαταραχών ελέγχου της παρόρμησης/Στάνφορντ) και Κώστα Γεμενετζή (ψυχαναλυτής, πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας υπαρξιακής ψυχανάλυσης).

Info: Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (μικρή σκηνή, Συγγρού 107-109). Είσοδος ελεύθερη, δελτία εισόδου με σειρά προτεραιότητας (διανομή μία ώρα πριν). Η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο του κύκλου Το ιδιωτικό και το δημόσιο στο διαδίκτυο.

– – – – – – – – – – – – –

Το Εργαστήρι Σπουδών Φϋλου του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος MIG@NET, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα Αυτονομία, Εργασία, και η Πολιτική Οικονομία των Κοινωνικών Μέσων. Θα μιλήσουν οι Tiziana Terranova (αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Κοινωνιολογία της Επικοινωνίας/Πανεπιστήμιο της Νάπολης. Θέμα ομιλίας: Becoming autonomous? Labour and the political economy of digital social media) και Dmytri Kleiner (συγγραφέας. Θέμα ομιλίας: P2P Communism vs Client-Server Capitalism).

Info: Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 7:00 μ.μ. στο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλλαμήδου 2, Ψυρρή). Οι ομιλίες θα γίνουν στα αγγλικά και θα ακολουθήσει συζήτηση.