Για το υπουργείο Οικονομικών, το πιο κρίσιμο ίσως (και) της νέας κυβέρνησης επικρατέστερος παραμένει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασ. Ράπανος, με αναπληρωτή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τον υπηρεσιακό υπουργό, κ. Γιώργο Ζανιά και, ενδεχομένως έτερο αναπληρωτή για τον κρίσιμο τομέα των εσόδων τον κ. Χρ. Σταϊκούρα. Στο υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να παραμείνει ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας.
 
Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, του οποίου το όνομα ακούστηκε ως υποψήφιο για το υπουργείο Εσωτερικών, μάλλον προορίζεται, τελικά, για Πρόεδρος της Βουλής. Για τη θέση αυτή είχε ακουστεί και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος, εμφανίζεται, πλέον, ως υποψήφιος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών στην περίπτωση που δεν επιστρέψει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στο ΥΠ.ΕΞ. να επιστρέψει ο κ. Σταύρος Δήμας. Στο υπουργείο Εσωτερικών πιθανότατα θα παραμείνει ο υπηρεσιακός υπουργός κ. Μανιτάκης.
 
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, παρά τις σχετικές βολιδοσκοπήσεις, δεν δείχνει να επιθυμεί την παραμονή του εκεί και δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μεταξύ των γαλάζιων στελεχών προς υπουργοποίηση φέρονται οι κ. Κωστής Χατζηδάκης (Δημοσίων Εργων), Κυρ. Μητσοτάκης (Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Κ. Αρβανιτόπουλος (Πολιτισμού), ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Στ. Δήμας (Εξωτερικών), ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, αλλά και η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, που εμφανίζεται ως υποψήφια να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού.
 
Για τη θέση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας προορίζεται ο κ. Αλ. Τουρκολιάς, υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου της Εθν. Τράπεζας και στενός συνομιλητής του κ. Σαμαρά. Για το υπουργείο Υγείας υποψήφιος είναι ο καθηγητής, κ. Στεφανάδης