Για το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το όνομα του καθηγητή και προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλη Ράπανου, όπου αναμένεται να πλαισιωθεί από τους Γιώργο Ζανιά και Χρήστο Σταϊκούρα, ως αναπληρωτές.
Για το ΥΠΕΞ ακούγονται οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας. Ωστόσο ο κ. Αβραμόπουλος ακούγεται και για το υπουργείο Άμυνας αν και υπάρχουν ισχυρές εισηγήσεις για τον Φραγκούλη Φράγκο.
Στο Ανάπτυξης πιθανόν είναι να αναλάβει ο Γιάννης Στουρνάρας και στο Επικρατείας ο Δημήτρης Σταμάτης.
Το υπουργείο Μεταφορών θα αναλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης, το Εργασίας ο Ηλίας Κικίλιας και το Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Στο υπουργείο Εσωτερικών θα παραμείνει ο Αντώνης Μανιτάκης, στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα μετακινηθεί ο Αντώνης Ρουπακιώτης.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Τζαβάρας.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρείται πιθανό να παραμείνει ο Ναπολέων Μαραβέγιας που είναι και πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Για το υπουργείο Περιβάλλοντος υπάρχει πρόταση του κ. Κουβέλη να παραμείνει ο κ. Τσάλτας, ενώ ακούγεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν μείνει εκτός κυβέρνησης η Ντόρα Μπακογιάννη.
Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Σαμαράς θέλει τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου αν και υπάρχει και ο κ. Ρουπακιώτης πρόταση της ΔΗΜΑΡ.
Στο Τουρισμού πιθανότατα να τοποθετηθεί η Ολγα Κεφαλογιάννη και στο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.
Το ανασυσταθέν υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα αναλάβει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και το υπουργείο Υγείας ο Μάριος Σαλμάς ή ο Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Στην θέση του υπουργού Επικρατείας είναι πιθανό να βρεθεί ο Δημήτρης Σταμάτης ή ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Για τη θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ακούγεται ο Τάκης Μπαλτάκος και για διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Κώστας Μπούρας.
Για πρόεδρο Βουλής, η ΝΔ θα προτείνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.