Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου υπερασπιζόμενο τον γονιό που δέχτηκε αστυνομική βία χθες βράδυ στο λόφο Στρέφη, σήμερα, η ΕΛΑΣ έστειλε ως «αντίποινα» οπλισμένους ένστολους, μπροστά στην είσοδο του Δημοτικού σχολείου την ώρα που έβγαιναν τα παιδιά με τους γονείς τους.

Σχετική καταγγελία έκανε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Χρυσούλα Παπαγεωργίου η οποία με ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: «Ποιος είναι αυτός που δίνει εντολές ένστολοι με όπλα να βρίσκονται στην είσοδο ενός δημοτικού σχολείου την ώρα που βγαίνουν τα παιδιά με τους γονείς? Ποιος είναι αυτός που θέλει να μας φέρει αντιμέτωπους/ες με αυτην την κατάσταση? Ποιος είναι αυτός που στοχοποιει ένα σχολείο? ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΑΣ»

Η ίδια μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 και στην Αλέκα Ζουμή δήλωσε ότι, η διευθύντρια του σχολείου βγήκε έξω από το σχολείο και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν. Ωστόσο οι τελευταίοι απάντησαν ότι «είναι ελεύθερος χώρος».

Στη συνέχεια η Χρυσούλα Παπαγεωργίου τόνισε: «Τα παιδιά βιώνουν τη βία της αστυνομίας καθημερινά σε διάφορες μορφές, σήμερα ΜΑΤ είχαν κλείσει την έξοδο του σχολείου και όταν η διευθύντρια τους κάλεσε να αποχωρήσουν, της απάντησαν προκλητικά ότι είναι ελεύθερος χώρος» και πρόσθεσε ότι: «το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως εμείς θα μείνουμε στα Εξάρχεια, τα παιδιά μας στα σχολεία, τις πλατείες και τον λόφο. Δεν θα μας διώξουν».