Ιατρικό χαρακτήρισε το ζήτημα της αλλαγής φύλου ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, παρομοιάζοντάς την με μια «παιδική ασθένεια όπως ο παιδικός διαβήτης» σε συνέντευξή του στον Real FM την Παρασκευή.
 
Ο υφυπουργός, με επιχείρημα την ιδιότητα του πατέρα του, επιχείρησε να εξηγήσει τα αίτια της αλλαγής φύλου, αναφέροντας πως σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζονται ενδοκρινολογικές διαταραχές από πολύ μικρή ηλικία.
 
«Το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα», ανέφερε ο Κ. Ζουράρις.
 
Ακόμη, ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει το δικαίωμα της Εκκλησίας να παρεμβαίνει στη συζήτηση, σχολιάζοντας για τη θέση της Εκκλησίας, που ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου, πως «Βεβαίως δικαιούνται (να επεμβαίνουν). Φυσικά δικαιούνται διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική».