Όψιμη απάντηση σχετικά με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Documento έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Πρωθυπουργού, καταθέτοντας ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που κατά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού επικυρώνει τον νόμιμο χαρακτήρα κόντρα σε όσα καταγγέλονται.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα κρίσιμα ερωτήματα προέκυψαν από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ψευδή στοιχεία στις δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους. Το πρωτοσέλιδο είχε ως τίτλο: «Υποβάλλει 4 χρόνια ψευδές πόθεν έσχες», και φέρει τη φωτογραφία του πρωθυπουργού. Μάλιστα, σε σημερινό πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας, αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για τη σύζυγό του πρωθυπουργού, η οποία φαίνεται να είναι διαχειρίστρια ξένης εταιρείας (πράγμα που το απαγορεύει ο νόμος και προβλέπει φυλάκιση έως 2 χρόνια).

Κρίσιμα ερωτήματα για το «ανακριβές» πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

«Ας πάμε όμως στην ουσία. Ποια ήταν η αποκάλυψη του Documento την προηγούμενη Κυριακή; Πως ενώ στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού δηλώνεται ότι η Γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures της συζύγου του έχει μεταβιβαστεί σε τρίτο το 2016, στα επίσημα Γαλλικά έγγραφα η μεταβίβαση εμφανίζεται τέσσερα χρόνια μετά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην πραγματικότητα η γαλλική εταιρεία κρύβεται μέσα σε ελληνική εταιρεία μπάμπουσκα η οποία φαίνεται να δημιουργείται δύο μέρες πριν την μεταβίβαση για να απορροφήσει και να κρύψει τη γαλλική εταιρεία.

Ο πρωθυπουργός, λειτουργώντας σαν τους ύποπτους εφοπλιστές πέμπτης κατηγορίας που κάνουν κοντραμπάντο και εμφανίζουν συμβόλαια “πώλησης” για το πλοίο που μόλις εντόπισαν παράνομο οι αρχές, εμφανίζει ένα ιδιωτικό (ναι ιδιωτικό) συμφωνητικό μεταξύ της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και του αδελφού τους, με βάση το οποίο (λέει πάντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης) φαίνεται πως η εταιρεία έχει μεταβιβαστεί. Δηλαδή ο πρωθυπουργός της χώρας υποστηρίζει, πως ο καθένας μπορεί να κάνει παρανομίες και όταν τον τσακώσουν , να δείχνει ένα χαρτί Α4, το οποίο μάλιστα υπογράφουν μεταξύ τους αυτοί που ελέγχονται, για να δείξουν πως τα πράγματα είναι αλλιώς απ ό,τι τα δείχνουν τα επίσημα έγγραφα. Μεταξύ τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του , μπορεί να έχουν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό ότι είναι ο Λουδοβίκος και η Αντουανέττα ή ο Ναπολέων και η Ζοζεφίνα. Καλά κάνουν. Θα το δεχθεί όμως η έννομη τάξη και ο πολίτης ως πιστοποιημένη πραγματικότητα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός της χώρας και όχι γραφείο κατασκευής offshore. Η εταιρεία για την οποία δηλώνει στο πόθεν έσχες ότι μεταβιβάστηκε το 2016, δεν μεταβιβάστηκε με βάση τα επίσημα έγγραφα των γαλλικών αρχών. Όταν μεταβιβάστηκε το 2020 και αφού έκανε 4 χρόνια ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, μεταβιβάστηκε σε Ελληνική εταιρεία η οποία ανήκει επίσης στη σύζυγό του. Πώς αλήθεια μεταβιβάστηκε η γαλλική εταιρεία στην ελληνική με υπογραφή της κυρίας Γκραμπόφσκι, αφού δεν την είχε η ίδια αλλά ο αδελφός της; Οι μεταβιβάσεις όπως όλοι γνωρίζουν γίνονται επισήμως στις Αρχές και δηλώνονται επίσης αρμοδίως.

Ακόμη και σήμερα, που ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να βγάλει μια ανακοίνωση με ψέματα, η κυρία Γραμπόφσκι, όπως αποκαλύπτει το Documento, είναι διαχειρίστρια της Γαλλικής εταιρείας. Η ίδια, κανένας αδελφός της.

Είναι ντροπή για τον πρωθυπουργό της χώρας, να εμφανίζει παλιόχαρτα στη θέση επίσημων εγγράφων και απαντήσεων. Τι θα γίνει αν κάθε Έλληνας πολίτης, αντικαταστήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στο νόμο, με χαρτιά που κατασκευάζει κατά το δοκούν;

Τις κατηγορίες που εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον του Documento και του εκδότη του, κρυμμένος πίσω από ασυλίες και ένα κόμμα που χρησιμοποιεί ως ασπίδα στις παρανομίες του, δεν θα τις σχολιάσουμε. Αργά ή γρήγορα ο Μητσοτάκης θα βρεθεί υπόλογος για τη χρήση του θεσμικού του ρόλου με τέτοιο τρόπο, μέσα στην ίδια τη ΝΔ.

Θα επαναλάβουμε όμως το ερώτημα που δημοσιεύουμε δύο βδομάδες: Τι κρύβει η Γαλλική εταιρεία, ώστε το πρωθυπουργικό ζεύγος να παίρνει τόσο σοβαρά ρίσκα και να εκτίθεται ακόμη και σήμερα, προκειμένου να τη διατηρήσει; Μάλλον θα χρειαστεί να το απαντήσουν οι γαλλικές Αρχές».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Aπό την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσαν άλλοτε ευθέως άλλοτε μέσω εντολοδόχων τους, έναν πόλεμο λάσπης εναντίον του κι εναντίον της συζύγου του. Επειδή αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν πολιτικά κι αφού ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις, συνεχίζουν στο ίδιο βιολί: προσωπικό πόλεμο με κάθε τρόπο και κάθε μορφή, εναντίον του ίδιου και της συζύγου του κι εσχάτως κι εναντίον του γιού του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Πρωταγωνιστής σε αυτό τον πόλεμο λάσπης, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «ο κ.Βαξεβάνης, η εφημερίδα του οποίου στήθηκε όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ.Καλογρίτσας μέσα από υπόγειες διαδρομές χρήματος με μοναδικό σκοπό τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Οι διαδρομές αυτές θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές κατόπιν των όσων συγκλονιστικών στοιχείων προέκυψαν από την πρόταση παραπομπής του κ. Νίκου Παππά στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον εντολοδόχο τους κ.Βαξεβάνη που επιμένουν να συντηρούν στην επικαιρότητα ένα πολυπαιγμένο, ανύπαρκτο θέμα: το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) και δεν έχει προκύψει τίποτα απολύτως. Το μόνο που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την επιμονή είναι η πολιτική φτώχεια, όπως ακριβώς καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις που δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερέχει συντριπτικά του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους δείκτες. Κι επιμένει να μετατρέπει την αντιπολιτευτική απελπισία του σε τοξικότητα και να πιστεύει ότι το δηλητήριο που ρίχνει, θα γίνει αντίδοτο στο πολιτικό του αδιέξοδο.

ΥΓ. Όσον αφορά στη νέα «αποκάλυψη» του κ. Βαξεβάνη και του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στον πόλεμο λάσπης. Για να τελειώνουμε με τα χυδαία ψέματα, οι μετοχές της Γαλλικής εταιρείας ανήκαν στην κυρία Γκραμπόφσκι, όπως είναι γνωστό, μέχρι την 3η Αυγούστου 2016. Τότε εξαναγκάστηκε να τις μεταβιβάσει λόγω του απαράδεκτου νόμου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προέβλεπε απαγόρευση κατοχής μετοχών αλλοδαπών εταιριών και εταιριών της ΕΕ από πολιτικά πρόσωπα είτε αυτοπροσώπως είτε δια παρένθετου προσώπου όπως η σύζυγος. Ενός νόμου που εισήγαγε διάκριση των ελληνικών από τις ευρωπαϊκές εταιρείες, προφανώς αντίθετου με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο με στόχευση στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ελέγχθηκε εξονυχιστικά, όσο ελάχιστοι Έλληνες πολίτες από όλες τις αρμόδιες αρχές που έκριναν οριστικά ότι όλα είναι απολύτως νόμιμα».

«Δίνουμε στη δημοσιότητα, λοιπόν, σήμερα τη συμφωνία δωρεάς των μετοχών της κυρία Γκραμπόφσκι στον ετεροθαλή αδελφό της κ. Γιώργο Παπαζήση, η οποία έχει υπογραφεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου που έθετε ο νόμος τον Αύγουστο του 2016 και συνεπώς είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πόθεν έσχες.

Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά ο κ. Βαξεβάνης, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι για συκοφαντική δυσφήμιση, έχει όση σχέση με την αλήθεια, όση και το δημοσίευμά του που εμφάνιζε την Μαρέβα Γκραμπόφσκι να βρίσκεται στην Αίγυπτο το 2020, παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, όταν το ταξίδι είχε γίνει το 2019. Για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει ξανά η Δικαιοσύνη».