Να ανακαλέσει την απόφαση υποδοχής της ΝΕΡΙΤ ως ενεργό μέλος καλούν την EBU με κοινή ανακοίνωσή τους οι ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και UNI MEI, καθώς όπως αναφέρουν έρχεται σε πλήρη αντίθεση «με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, των εργαζομένων και των φορέων της Ελλάδας»
Οργή στην ΠΟΕΣΥ για EBU και ΝΕΡΙΤ
Να ανακαλέσει την απόφαση υποδοχής της ΝΕΡΙΤ ως ενεργό μέλος καλούν την EBU με κοινή ανακοίνωσή τους οι ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ και UNI MEI, καθώς όπως αναφέρουν έρχεται σε πλήρη αντίθεση «με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, των εργαζομένων και των φορέων της Ελλάδας»
Από πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΝΕΡΙΤ (Nick Paleologos / SOOC)
Ο ισχυρισμός του προέδρου της EBU για δήθεν συλλογικό αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΤ και της κοινωνίας διαστρεβλώνει και παραποιεί την πραγματικότητα, για αυτό απαιτούμε άμεσα να ανακαλέσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν κανένας συλλογικός φορέας, κανένας εργαζόμενος, κανένας πολίτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν ζήτησε τη λειτουργία «μορφώματος» και προσθέτουν ότι αντίθετα το καταγγέλλουν και απαιτούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
«Η τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΒU, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε όλους εμάς, σε κάθε οργάνωση και συλλογικότητα, που στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων της ΕΡΤ, που στέκεται δίπλα στην ελεύθερη ΕΡΤ και στην ERTOPEN. Η απόφαση της γενικής σας συνέλευσης κατά την άποψή μας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τους κανόνες και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των δημόσιων Ρ/Τ οργανισμών» επισημαίνουν.
Στην οξεία κριτική που ασκούν στη συγκεκριμένη απόφαση με την ανακοίνωσή τους τα σωματεία καλούμε την EBU «να σταματήσει να υποστηρίζει την ελεγχόμενη από την κυβέρνηση ΝΕΡΙΤ και να στηρίξει τους Έλληνες εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους της ERTOPEN, ενισχύοντας μια αληθινά ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση».
Σε χρειαζόμαστε
Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις
Πολιτική Σχολιασμού