Η πορεία στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε υπό βροχή και υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν σε διάφορες πόλεις, όπου υπάρχουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ο διαδηλωτές πορεύτηκαν προς το κτίριο της Κάτω Βουλής, όπου διεξήχθη η ψηφοφορία, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να αυξήσουν την πίεση προς τους βουλευτές, αλλά και προς την κυβέρνηση. Προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε χημικά.
Η κυβέρνηση «δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, ούτε καν στο σοσιαλιστικό κόμμα, και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο νόμος θα φέρει κοινωνική πρόοδο», τόνισε ο επικεφαλής τους εργατικού συνδικάτου FO, Ζαν Κλοντ Μεγί. «Είναι απολύτως αναχρονιστικός», τόνισε και θύμισε τις κινητοποιήσεις πριν από 10 χρόνια, όταν κατόρθωσαν να ακυρώσουν νόμο για τις προσλήψεις (CPE).
Ο πρόεδρος του UNEF, Γουιλιάμ Μαρτινέ, είπε στην Monde ότι «η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να σταματήσει τους νέους».
Τα συνδικάτα CGT, FO, FSU, UNEF, UNL, FIDL έχουν καλέσει όλους τους Γάλλους να διαδηλώσουν σε ολόκληρη τη χώρα, για πέμπτη ημέρα, ενάντια στον νόμο.
Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής σε βάρος της γαλλικής κυβέρνησης
Το γαλλικό κοινοβούλιο απέρριψε, όπως αναμενόταν, την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί σε βάρος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, γεγονός που σημαίνει ότι εγκρίνεται αυτομάτως το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των σχέσεων εργασίας.
246 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στην πρόταση μομφής, μεταξύ των οποίων και 28 από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που όμως για να περάσει χρειαζόταν 288 ψήφους.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, οι 28 ενδέχεται να διαγραφούν από το κόμμα, ακόμη και αν επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικό με κυρώσεις εναντίον τους.
«Πού είναι η συνοχή;» αναρτήθηκε ο Μανουέλ Βαλς απευθυνόμενος στους «αντάρτες» βουλευτές του στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και μίλησε για κάποιους «που βλέπουν στο μέλλον και αυτούς που είναι προσκολλημένοι στο παρελθόν».