Η επικείμενη αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία, σε συνδυασμό με τα μέτρα που δεν λαμβάνονται σωστά και την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας έχουν προκαλέσει την οργή των γονέων, όπως υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 o Βαγγέλης Φιλέρης, Εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής, τόνισε:«Οι σύλλογοι γονέων προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, απ’ όλα τα προβλήματα που δημιουργεί καθημερινά η πανδημία. Προσπαθούμε να τα εφοδιάσουμε με μάσκες. Να είμαστε δίπλα τους και να τους συμπαραστεκόμαστε. Να τους βοηθήσουμε με την τηλεκπαίδευση».

Tο μεγάλο πρόβλημα στα σχολεία, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, δεν είναι οι 15 αρνητές γονείς σε 14 χιλιάδες σχολεία. «Αυτή η μερίδα μπορεί να δημιουργεί φασαρία και μπελάδες, ωστόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τέτοια φαινόμενα είναι καταδικαστέα, και δεν πρέπει να τους δίνουμε τόση προβολή» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ανικανότητα υπουργείου Παιδείας

Στη συνέχεια ο κ. Φιλέρης αναφέρθηκε στην ανικανότητα του υπουργείου Παιδείας να θεσπίσει μέτρα τα οποία θα προστατεύουν τα παιδιά και θα είναι και αποτελεσματικά. «Πάνε τα παιδιά μας απροστάτευτα στα σχολεία», είπε μεταξύ άλλων. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στις τάξεις. Προσωπικό καθαρισμού περισσότερο και πρέπει να υπάρχει εθελοντικός εμβολιασμός στα σχολεία».

«Είναι αδιανόητο να κλείνει μια τάξη με το 50+1 που είπε η υπουργός. Δεν μπορεί ένα τμήμα που έχει 27 παιδιά και αρρωσταίνουν τα 5, οι υπόλοιποι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Ο εκπαιδευτικός πώς μπορεί να μπαίνει άφοβα μέσα στην τάξη να διδάξει. Δεν μπορεί να γίνει αυτό» επισήμανε στη συνέχεια.

«Έχουμε πανδημία εδώ και τόσο καιρό και το υπουργείο δεν έλαβε τα σωστά μέτρα που έπρεπε, διότι κοστίζουν. Συμφωνώ ότι υπάρχει κόστος, αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε να πετάνε λεφτά δεξιά και αριστερά και στην Παιδεία να μην λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει. Εμείς δεν θέλουμε να κλείσουν τα σχολεία. Ανησυχούμε με την αύξηση των κρουσμάτων. Το σχολείο είναι ο χώρος των παιδιών», πρόσθεσε.

«Έλλειψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας στα σχολεία»

«Δεν άνοιξαν σωστά τα σχολεία. Υπάρχει μια αδιαφορία όσον αφορά στην υγεία των παιδιών μας. Υπάρχει οργή, ανησυχία. Υπάρχει αγωνία. Πού θα πάει αυτή η ιστορία» τόνισε και στη συνέχεια ο κ. Φιλέρης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας, φέρνοντας παράδειγμα ότι από τα 65 σχολεία στο Αιγάλεω έχουν μόνο 37 καθαρίστριες.