Τις σκέψεις να χαρακτηριστούν απόρρητα τα πορίσματα επιβεβαίωσε εμμέσως σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των συντακτών στη Θεσσαλονίκη είπε ότι «υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που διέπει τον τρόπο συζητήσεων που αφορούν την λειτουργία μυστικών υπηρεσιών και αυτό ακολουθείται σε αυτή την περίπτωση».

Tο κυβερνητικό επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει τη δρομολόγηση συνεδρίασης στην Ολομέλεια κεκλεισμένων των θυρών για τη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ, με πρόσχημα ότι και οι διαδικασίες στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές χαρακτηρίστηκαν απόρρητες. Κατά το σχετικό άρθρο του Κανονισμού, η Oλoμέλεια της Boυλής και το τμήμα διακοπής των εργασιών της Βουλής μπορούν να αποφασίσουν να συνέλθουν σε μυστική συνεδρίαση ύστερα από αίτηση της κυβέρνησης ή πρόταση πoυ υπoγράφεται από 15 τoυλάχιστoν βoυλευτές.

«Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Αυτή η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο. Το ΚΚΕ δεν θα ακολουθήσει αυτήν τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι», τονίζει στη δήλωσή του ο Ν. Καραθανασόπουλος.