«Εκφράζεται η μεγάλη απαίτηση για απόδοση δικαιοσύνης. Και όταν εκφράζεται μια μεγάλη απαίτηση από την κοινωνία, πρέπει να έρθει και η μεγάλη ανταπόκριση. Υπήρξαν και άλλοτε τέτοιες περιπτώσεις που τις ακολούθησε η μεγάλη απόκριση όπως συνέβη στη Μεταπολίτευση. Αλλά και την περίοδο 1909-1915 πριν τα χτυπήματα το χτικιό του μεγάλου διχασμού. Δεν ταυτίζω ιστορικές περιόδους αλλά θυμίζω ότι μεγάλες απαιτήσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες δημιουργικές απαιτήσεις που μπορούμε να τις πετύχουμε με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνατότητες που δίνει το δημοκρατικό πολίτευμα Η εθνική ομοψυχία δεν είναι ευχολόγιο αλλά όρος απαράβατος για την επίτευξη των μεγάλων στόχων» είπε ο Τασούλας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφερόμενος προφανώς στα Τέμπη.

«Ορκίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Η κυβέρνηση εύχεται καλή θητεία στον νέο ύπατο πολιτειακό παράγοντα ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη διεθνή συγκυρία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Τασούλας ως ρυθμιστής του πολιτεύματος, κατά το Σύνταγμα, εκπροσωπεί πλέον όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως της στάσης που τήρησαν τα κόμματα στη Βουλή κι είναι χρέος όλων να συμβάλουν στη σφυρηλάτηση της ενότητας και της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς» προσέθεσε, ευχαριστώντας την απελθούσα ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ίδια στιγμή, μήνυση κατά του Τασούλα κατέθεταν συγγενείς θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών για την αποσιώπηση μηνύσεων κατά πολιτικών προσώπων όσο ήταν πρόεδρος της Βουλής. Συγκεκριμένα, οι συγγενείς καταγγέλλουν ότι κρατούσε στο γραφείο του τις μηνύσεις που αφορούν τις ευθύνες του υπουργείου Μεταφορών και δυο δικογραφίες κατά μελών της κυβέρνησης, χωρίς να τις στείλει άμεσα στη Βουλή όπως ορίζει το Σύνταγμα και επιβάλλει η θέση του, καθώς και ότι αγνοούσε τα εξώδικα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συνέπραξε στη «συγκάλυψη που πανηγυρικά επεδίωξε και πέτυχε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής».