Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε στο digital economy forum 2018  του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ότι η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται να συνεχίσει να κάνει μεταρρυθμίσεις, ώστε να συνεχίσει και η Ελλάδα την αναπτυξιακή της πορεία με δυναμισμό.

Υποστήριξε ότι στην παρούσα κατάσταση η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή συγκυρία καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν δείγματα ανάκαμψης και οι αμερικανοί επιχειρηματίες βλέπουν την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό καθώς υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές. Ανέφερε ότι τον Ιούνιο θα συνοδεύσει στην Ουάσιγκτον Ελληνική αποστολή για επαφές με αμερικανικές εταιρίες.

Ο Πάϊατ εστίασε στη δυνατότητα που δίνεται στους ιδιώτες να επενδύουν με ευνοϊκότερους για αυτούς όρους, φέρνοντας ως παράδειγμα την εταιρία TESLA. «Η Ελλάδα με το εξαιρετικά ανθρώπινο κεφάλαιο έχει πολλές δυνατότητες και πολλοί συνομιλητές μου λένε ότι βλέπουμε με άλλο μάτι την Ελλάδα και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και η δυναμική αυτή φαίνεται από την εμπιστοσύνη της TESLA. Οι νέες πρωτοβουλίες θα δημιουργήσουν ένα νέο μέλλον και θα πείσουν και κάποιους που έχουν φύγει να γυρίσουν».