Μιλώντας στο ΟΡΕΝ την προηγούμενη εβδομάδα για τις ελλείψεις σε προσωπικό του ΕΣΥ, ο κ. Πλεύρης στάθηκε στους αναισθησιολόγους. «Στο Ιπποκράτειο έχουμε σοβαρό πρόβλημα με αναισθησιολόγους» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο είναι πολύ έντονο στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς στους αναισθησιολόγους αυτή τη στιγμή υπάρχουν λιγότεροι από αυτούς που έχουμε ανάγκη, η πανδημία κατέδειξε πολύ περισσότερο σε ένα παγκόσμιο επίπεδο κι αυτό δημιουργεί το ότι έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό οι μισθοί οι οποίοι επειδή είναι λίγη η ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στο εξωτερικό δίνονται πολύ καλύτεροι μισθοί. Και προσέξτε για τους ιδιώτες δίνουμε σε όλους τους γιατρούς 250 ευρώ την ημέρα» ανέφερε.

«Όταν χρειάζονται 30 άτομα και υπάρχουν εννέα. και ανοίγουν θέσεις για τρεις, ποιος θα πάει σ’ αυτό το τμήμα; Αυτοί οι τρεις θα δουλεύουν για περισσότερους. Χρειάζονται κίνητρα -και δεν εννοώ οικονομικά, εννοώ καλές συνθήκες εργασίας» απαντά στο ΤΡΡ ο Βασίλης Τσάπας. μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος μιλά για προκηρύξεις χωρίς νόημα, μιας και τα κενά είναι τεράστια. «Αυτή τη στιγμή, τα νοσοκομεία είναι σε άσχημη κατάσταση. Για παράδειγμα, το Ιπποκράτειο έχει σοβαρό θέμα και στο αναισθησιολογικό και στο ακτινολογικό, ειδικά. Γίνονται μετακινήσεις προσωπικού εντός κι εκτός νομού. Έτσι όχι μόνο δεν καλύπτονται τα κενά, αλλά ανοίγουν νέα» επισημαίνει.