Το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των πρόωρων προεδρικών εκλογών οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου δημοσίευσε σήμερα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ουκρανίας, δίνοντας προθεσμία έως τις 4 Απριλίου σε όσους θα ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, δηλώσεις του οποίου επικαλείται το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, δεν φαίνεται να υπάρχουν εμπόδια για κανέναν από όσους έχουν προταθεί ή συζητούνται ως υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και η Γιούλια Τιμοσένκο, η μεγαλύτερη αντίπαλος του ανατραπέντος φιλορώσου προέδρου, η οποία παρέμεινε φυλακισμένη για 2,5 χρόνια.
Ο Β. Κλίτσκο, αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Udar, έχει ήδη δηλώσει τη πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.