Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Χερσώνας, Ολεξάντρ Προκούντιν, ένα drone έπληξε πρωινές ώρες μικρό λεωφορείο στην περιοχή Ντνιπρόφσκι, στην πόλη Χερσώνα. Από την επίθεση σκοτώθηκαν επιτόπου δύο άτομα – ένας εργαζόμενος σε δημοτικές υπηρεσίες και μια γυναίκα – ενώ τραυματίστηκαν ακόμη επτά, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ αργότερα αναφέρθηκε και δεύτερη επίθεση στην ίδια πόλη, με έναν ακόμη τραυματισμό.
Οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για συνολική αύξηση των τραυματιών στην περιοχή, ενώ σημειώνουν ότι τα πλήγματα συνεχίζονται σε κρίσιμες υποδομές και κατοικημένες περιοχές.
Στόχοι και ζημιές σε υποδομές
Στην περιφέρεια Οδησσού, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ολεχ Κίπερ, ρωσικά πλήγματα έπληξαν λιμενικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας ζημιές σε αποθήκες και βοηθητικά κτίρια. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ενώ οι πυρκαγιές που ξέσπασαν κατασβέστηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Στο Χάρκοβο, μία ακόμη επίθεση με drone προκάλεσε τραυματισμούς και ζημιές σε πολυκατοικία, ενώ αναφέρθηκαν και νέοι τραυματισμοί σε διαφορετικά σημεία της πόλης.
Στην περιφέρεια Μικολάιβ καταγράφηκαν διακοπές ρεύματος μετά από πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές.
Ουκρανικές και ρωσικές ανακοινώσεις
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 143 από τα 162 drones που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Μόσχα επιχειρεί να υπερφορτώσει τα συστήματα αεράμυνας της χώρας και ζήτησε ενίσχυση της διεθνούς πίεσης και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Η Μόσχα δεν προχώρησε σε άμεσο σχόλιο για τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, ωστόσο ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι καταρρίφθηκαν δεκάδες ουκρανικά drones σε διάφορες περιοχές, καθώς και σε θαλάσσιες ζώνες κοντά στην Κριμαία.
Πηγή: Anadolu