Επετεύχθη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και του ουκρανικού στρατού, η οποία θα εφαρμοστεί την 20η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το Σάββατο, μετα τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν, της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό και της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο Μόναχο, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
«Την 20η Φεβρουαρίου θα τεθεί σε ισχύ το καθεστώς της εκεχειρίας και θα ξεκινήσει επίσης η απόσυρση των βαρέων όπλων… Υποστηρίζουμε ενεργά αυτήν την απόφαση και προφανώς εκφράζουμε την πεποίθηση ότι αυτή τη στιγμή, η αποτυχία δεν επιτρέπεται» τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Κλίμκιν είχε πει σε δημοσιογράφους ότι δεν ήταν «καθόλου» ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της συνάντησης του Σαββάτου.