Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών ότι στρατιωτικές μονάδες εισέρχονται στην πόλη, η οποία έρχεται και πάλι σε ουκρανικό έλεγχο. Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας στην ανακοίνωσή της κάλεσε τους Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται ακόμη στη Χερσώνα να παραδοθούν αμέσως.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει ακόμη μεγάλη ρωσική δύναμη, με τον υπουργό Άμυνας να αναφέρει ότι στην περιοχή υπάρχουν περίπου 40.000 στρατιώτες. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρώσει την απόσυρση των στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του Δνείπερου ποταμού, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποχώρησης.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, που ανέφερε φειδωλά προς τους δημοσιογράφους πως «Δεν έχω κάτι να προσθέσω και τίποτα να πω για το θέμα. Να απευθυνθείτε στο υπουργείο Άμυνας για περαιτέρω σχόλια». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει προβεί σε σχολιασμό των τελευταίων εξελίξεων.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι για τη Μόσχα δεν αλλάζει κάτι σχετικά με την προσάρτηση της περιφέρειας στη Ρωσία δηλώνοντας πως «είναι ένα θέμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας -είναι νομικά συγκεκριμένο και καθορισμένο. Δεν υπάρχουν αλλαγές και δεν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές».