«Υπάρχει πράγματι μια ορισμένη ενεργοποίηση του εχθρού σε όλη τη γραμμή του μετώπου […] Είναι ξεκάθαρο ότι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για το επόμενο στάδιο της επίθεσης», δήλωσε ο Vadym Skibitskyi, εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι η Ρωσία φαίνεται να ανασυντάσσει μονάδες για μια επίθεση προς το Σλόβιανσκ, μια συμβολικά σημαντική πόλη που κατέχει η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε επίσης σήμερα, Κυριακή, ότι η Ρωσία ενισχύει τις αμυντικές της θέσεις στις περιοχές που κατέχει στη νότια Ουκρανία. Οι ενισχύσεις περιλαμβάνουν μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού μεταξύ Μαριούπολης και Ζαπορίζια, καθώς και στη Χερσώνα, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις στη Μελιτόπολη αυξάνουν επίσης τα μέτρα ασφαλείας

Η Ουκρανία λέει ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς αστικών περιοχών τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η Μόσχα, η οποία αποκαλεί την εισβολή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί όπλα υψηλής ακρίβειας για να υποβαθμίσει τη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας και να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια. Έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι στοχεύει αμάχους.