Συγκεκριμένα, το 56,5% θεωρεί «σωστή» τη διαπραγματευτική στρατηγική της Αθήνας, 27% τη θεωρεί «λανθασμένη», 9,5% απάντησε (αυθόρμητα) ότι «δεν είναι σταθερή, συνεπώς είναι κάποτε σωστή και κάποτε λανθασμένη» και 7% δεν απάντησε.
 
Το 60% κρίνει πως ήταν επιτυχία της κυβέρνησης «η πρόσφατη συμφωνία της με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραταθεί η δανειακή σύμβαση της χώρας με τους δανειστές έως τον προσεχή Ιούνιο» (η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου) ενώ το 19,5% αποτιμά πως πρόκειται για αποτυχία. «Ούτε επιτυχία, ούτε αποτυχία» απάντησε το 20,5% αυθόρμητα.
 
Το 56,5% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων». Ακόμα πιο μεγάλη πλειοψηφία (72,5%) δηλώνει πως συμφωνεί με την άποψη πως «η κυβέρνηση θα καθυστερήσει την εφαρμογή των προεκλογικών εξαγγελιών ώστε να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους».
 
Σε ό,τι αφορά ορισμένα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, ιδιαίτερα καλή εντύπωση (82%) δημιουργεί η σύσταση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, ενώ κακή εντύπωση προκάλεσε στο 63% η απελευθέρωση μεταναστών από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.
 
Αναφορικά με την αναζωπυρωμένη συζήτηση στον διεθνή Τύπο για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το 43,5% των πολιτών απαντά πως η προοπτική Grexit του προκαλεί «φόβο», ενώ μόλις το 14,5% λέει πως του δημιουργεί «ελπίδα».