Στο αποτέλεσμα των εκλογών, σε επίπεδο Περιφερειών, αναφέρθηκε ο Άγγελος Χάγιος, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή. 

Όπως τόνισε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκέντρωσε 126.000 ψήφους και ποσοστό 2,3%, σημειώνοντας σε σχέση με τις εκλογές του 2010 αύξηση ψήφων κατά 30.000 και ποσοστού κατά 0,30%. Μεγάλη ήταν και η αυξητική τάση της διαφοράς σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012, όπως σημείωσε ο Α. Χάγιος.
 
«Πρόκειται για ξεχωριστό γεγονός στην πολιτική ιστορία της Αριστεράς καθώς ρεύμα της αντικαπιταλιστικής, αντιδιαχειριστικής, αντι ΕΕ Αριστεράς πετυχαίνει σταθερή παρουσία τόσο στις μάχες του κινήματος όσο και στις εκλογικές μάχες από τη συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ», επισήμανε ο Α. Χάγιος.
 
Αυτή η εκλογική επιτυχία, πρόσθεσε, θα αποτελέσει και τη βάση για την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών, όπου το πολιτικό σχήμα συνυπολογίζοντας και τις ψήφους στα δημοτικά σχήματα που στήριξε, διεκδικεί ισχυρή παρουσία με αυξημένο εκλογικό αποτέλεσμα και διεκδικεί την παρουσία του στην Ευρωβουλή.
 
Στηλίτευσε την «απαράδεκτη τακτική αποκλεισμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από μεγάλα, ιδιαίτερα, ΜΜΕ», έκανε λόγο για «ενδεχομένως οργανωμένη αποσιώπηση» και τόνισε ότι «απαιτούμε να ανταποκριθούν στους στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας».
 
Πρόσθεσε, ότι και στο υπουργείο Εσωτερικών αρνούνται τον «κόκκινο χρωματισμό» που δίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σχήματα που στήριξε, έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πολιτικής ταυτότητας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ορισμένες Περιφέρειες, και πρόσθεσε, ότι «θα επιδιώξουμε και με όρους κινήματος κάποια στιγμή να επιβληθεί η πραγματικότητα και να αποκατασταθεί στοιχειώδης ευαισθησία απέναντι στο πρόγραμμα, τη φυσιογνωμία και την πολιτική παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
 
 

Ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου
 

Από την πλευρά του, ο Πάνος Γκαργκάνας σημείωσε, ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξε μαζική αποδοκιμασία της Ν.Δ. «την οποία προσπαθούν να κρύψουν» και πρόσθεσε, ότι άλλη επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας συνιστά ο ισχυρισμός ότι «το 2012 υπήρξε στιγμιαία άνοδος της Αριστεράς».
 
«Αυτή η εικόνα δεν είναι πραγματική. Η ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου όχι μόνο δεν παρέρχεται, αλλά σκληραίνει» υπογράμμισε.
 
Ο κ. Γκαργκάνας είπε, ότι το πολιτικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ περιλαμβάνει τη διαγραφή του χρέους, τις κρατικοποιήσεις του τραπεζικού συστήματος, τον έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων και τη ρήξη με το ευρώ και την Ε.Ε., πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από ισχυρό εργατικό κίνημα.
 
Χαρακτηρίζοντας το Ευρωκοινοβούλιο ως αντιδραστικό θεσμό, τόνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει αυταπάτες πως με την εκλογή ευρωβουλευτή θα αλλάξει αυτός ο χαρακτήρας, αλλά αυτή η εκλογή θα συνιστά μήνυμα και θα συμβάλει στην ενίσχυση της φωνής του λαϊκού κινήματος, καθώς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενδιαφέρει «το ρεύμα του κόσμου που παλεύει και τα μηνύματα που στέλνει».
 
 

Λιτότητα με ανθρώπινο πρόσωπο
 

Στη διακαναλική συμμετείχε επίσης ο Παναγιώτης Σωτήρης, ο οποίος κάλεσε σε «μαύρισμα» της «κυβέρνησης της καταστροφής», ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «στο όνομα της ανάγκης να βρεθεί πρώτο κόμμα και να διεκδικήσει την κυβέρνηση μετατοπίζεται στη διεκδίκηση λιτότητας με ανθρώπινο πρόσωπο» και ότι «στρογγυλεύει» συνεχώς τον πολιτικό του λόγο κρατά στάση φιλο- ΕΕ και αρνείται τις ρήξεις.
 
«Δεν θέλουμε αριστερό διάλειμμα με κυβέρνηση με συμμετοχή της αριστεράς να καταρρέει από τις αντιφάσεις της και να ανασυγκροτείται το πολιτικό σύστημα σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση» τόνισε ο Π. Σωτήρης.
 
 

«Όχι» στον δρόμο του κανιβαλισμού
 

Χαρακτήρισε ως πηγή ανησυχίας το εκλογικό αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής τονίζοντας, ότι αυτό δείχνει και την ανάγκη «να εμπνεύσεις τους εργαζόμενους όχι στον δρόμο του κανιβαλισμού, αλλά στο δρόμο του συλλογικού αγώνα για μια άλλη κατάσταση στη χώρα με δικαιοσύνη αξιοπρέπεια και ισότητα».
 
«Στις μάχες του λαϊκού κινήματος θα είμαστε και μετά τις εκλογές» είπε ο Π. Σωτήρης καλώντας σε ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς αυτή η ισχυροποίηση «θα είναι ακόμα εργαλείο για το κίνημα για να μπορέσουμε να τους ανατρέψουμε».