«Προφανώς, τα συμφέροντα ενοχλήθηκαν γιατί θεωρείται πια όνειρο απατηλό η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, όταν απεδείχθησαν οι τραγικές ελλείψεις και τα σφάλματα του συστήματος εξουσίας του με τον πιο δραματικό τρόπο στο δυστύχημα των Τεμπών. Το ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας έχει λεχθεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες δεν είναι τίποτα καινούργιο. Δεν μπορούν να είναι πρωθυπουργοί σε μία συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ» και συμπλήρωσε, «Καταρχάς θα έχουν «καταδικαστεί» από την ψήφο του ελληνικού λαού, διότι όλα αυτά έχουν να κάνουν και με την σύγκριση και με τις προηγούμενες εκλογές, αν ανεβαίνει ή αν πέφτει ένα κόμμα. Έχοντας την ίδια γραμμή όλους αυτούς τους μήνες από την εκλογή του προέδρου μέχρι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ διασφαλίζει την σταθερότητα της χώρας και λέει ότι θα συνεργαστεί για να εφαρμόσει το πρόγραμμα το οποίο έχει θέσει υπόψη των Ελλήνων πολιτών όχι όμως με αυτά τα πρόσωπα επικεφαλής, τον κ. Μητσοτάκη και τον Τσίπρα. Το μόνο που ακούω από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ,  είναι ότι θέλει ο μεν κ. Μητσοτάκης να είναι πρωθυπουργός, ο δε κύριος Τσίπρας επίσης να είναι πρωθυπουργός», συνέχισε ο κ. Δουδωνής.

Ο Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοσκοπήσεων. «Ο κ. Μητσοτάκης στις δημοσκοπήσεις είναι από 7 έως 14 μονάδες κάτω από τα ποσοστά του 2019. Ο κ. Τσίπρας επίσης είναι κάτω από τα ποσοστά του 2019 5 με 6 μονάδες. Εμείς είμαστε 50% επάνω στις αναγωγές. Στις δημοσκοπήσεις αν δείτε ο κανένας προηγείται στις περισσότερες από αυτές, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Όταν, δε, πάμε να δούμε τα ζητήματα ποιος είναι καλύτερος να αντιμετωπίσει τα θέματα της χώρας, οικονομία, ακρίβεια, εργασιακά κτλ, ο κανένας προηγείται και του ενός και του άλλου και πάλι».

«Ο δικομματισμός αυτός είναι καχεκτικός. Τα ποσοστά του δεν είναι ποσοστά αυτοδυναμίας ούτε για το ένα κόμμα του δικομματισμού, ούτε για το άλλο. Δεν μπορούμε να το κρατάμε τεχνητά στη ζωή αυτό το δίπολο, το οποίο έχει αποτύχει. Γιατί και ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Τσίπρας δεν  γεννήθηκαν χθες, έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει.»