«Αυτό το θέμα το έχουμε λήξει. Είναι μία φήμη την οποία διακινεί η κυβέρνηση, γιατί την ευνοεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το σκιάχτρο, που περιφέρει, μήπως και πάρει καμιά ψήφο η Νέα Δημοκρατία. Εμείς έχουμε ένα εκτενές πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτεραιότητες τις οποίες θα θέσουμε στον δημόσιο διάλογο. Η συζήτηση περί ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει, διότι εκπορεύεται από τη Νέα Δημοκρατία, που είναι ο χορηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο χορηγός της ΝΔ» ανέφερε.

Ο κ. Δουδωνής ανακοίνωσε ότι ανήμερα των Θεοφανείων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα μεταβεί προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Φανάρι.

«Έχουμε αυτή την επίσκεψη υψηλού συμβολισμού του Προέδρου μας γιατί θέλουμε να υπογραμμίσουμε την στήριξη μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο έργο του και βέβαια την υπευθυνότητα με την οποία υπηρετούμε τα εθνικά μας θέματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δουδωνής.

Ως προς την τουρκική απειλή πολέμου εφόσον η Ελλάδα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. νότια της Κρήτης, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος υπογράμμισε την κλιμάκωση της εν λόγω πρόκλησης καθώς « ως τώρα το δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής ήταν το casus belli για τα 12 ν.μ. στο Αιγαίο. Νότια και δυτικά της Κρήτης δεν είναι Αιγαίο, άρα δεν καλυπτόταν από το casus belli της Τουρκίας», συμπληρώνοντας πως αντί για διαρροές που έδωσαν στην Τουρκία χρόνο να αντιδράσει, η κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεννοηθεί με τα πολιτικά κόμματα για το θέμα.