Αναφορικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είπε, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ: «Δεν γίνεται μια ερμηνεία άσπρου μαύρου, ούτε τα πράγματα είναι καταστροφικά και τόσο μαύρα, ούτε από την άλλη είναι βέβαια όσο ευχάριστα θα θέλαμε ή επιδιώκουμε να είναι στο μέλλον. Από κει και πέρα, ναι, είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι καταφέραμε παρά τις αντιξοότητες, παρά το ότι είχαμε πραγματικό πολιτικό χρόνο, μόλις τρεις μήνες μετά από το συνέδριο του Φεβρουαρίου, όπου αμφισβητήθηκε ο πρόεδρος, όπου βρισκόμασταν σε μια περιδίνηση, τα ποσοστά που μας δίνανε ήταν μονοψήφια, είχαμε την τρίτη θέση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καταφέραμε όμως και κρατηθήκαμε στα πόδια μας. Είμαστε η δεύτερη πολιτική δύναμη. Το έφεραν έτσι οι συγκυρίες και μειώθηκε η διαφορά με το πρώτο κόμμα. Οπότε θεωρώ ότι έχουμε μια βάση πάνω στην οποία μπορούμε και πρέπει να χτίσουμε το μέλλον της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ο κόσμος είναι θυμωμένος και απαξιώνει την πολιτική διαδικασία. Και νομίζω θυμωμένος γενικότερα με την πολιτική ζωή και με τα πολιτικά κόμματα»

Όπως χαρακτηριστικά σχετικά με το ενδεχόμενο για σύμπραξη των κομμάτων και των δυνάμεων του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, «δεν μπορούμε να ακούμε εξοργιστικές και παράλογες προτάσεις, όπως το να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα με την ομάδα, την κοινοβουλευτική της Νέας Αριστεράς. Αυτά είναι τώρα πράγματα παράλογα και εξοργιστικά. Δηλαδή τον άνθρωπο που έκλεψε όλα τα ασημικά από το σπίτι να τον ξαναβάλεις στο σπίτι σου; Και δεν μιλάω φυσικά για τους ψηφοφόρους της Νέας Αριστεράς (…)».

«Πλήρως απονομιμοποιημένο το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς-Δώστε τις έδρες πίσω»

Εν συνεχεία, ο κ. Παππάς επισήμανε «αυτό το οποίο έγινε από την αριστερά πλήγωσε πάρα πολύ το σώμα της Αριστεράς. Στην τελική ο κόσμος τους έβαλε και τους έθεσε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, εκεί όπου δηλαδή ανήκουν τα εγχειρήματα αυτά της αποστασίας, πάντα ιστορικά». Όσο για το αν τίθεται θέμα νομιμοποίησης αυτών των εδρών και επιστροφής τους, τόνισε «Σαφέστατα, αυτό που λέμε είναι δώστε τις έδρες τώρα πίσω. Δεν είναι έδρες δικές σας και σας το έδειξε ο κόσμος στις εκλογές. Είναι πλήρως απονομιμοποιημένο το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς. Αυτή τη στιγμή στη Βουλή είναι υποκλαπείσες από τον ΣΥΡΙΖΑ οι έδρες αυτές. Κατέβηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραμένει δεύτερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και το ποσοστό το οποίο εισέπραξαν νομίζω είναι πλήρως αναντίστοιχο με τις έδρες τις οποίες κατέχουν αυτή τη στιγμή στη Βουλή, υπονομεύοντας την πορεία της Αριστεράς και υπονομεύοντας την ίδια την Κεντροαριστερά και στην πραγματικότητα πληγώνοντας τον προοδευτικό κόσμο στη χώρα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν έχει λογική να τεθεί επικεφαλής της κεντροαριστεράς»

Τέλος, ερωτηθείς για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα και για το αν θα έβλεπε μια επάνοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή, όχι με την έννοια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την έννοια της συσπείρωσης ευρύτερα του κεντροαριστερού χώρου ο κ. Πέτρος Παππάς, σημείωσε «Νομίζω ότι είναι εύλογη η αγωνία και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς στην Ελλάδα και όλων των ανθρώπων οι οποίοι νοιάζονται για την κεντροαριστερά στη χώρα, να προχωρήσει αυτό και προφανώς ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αρωγός όλης της προσπάθειας αυτής, η οποία γίνεται και ρόλο έχει και θέση έχει στο να ενισχύσει αυτό το εγχείρημα. Και πολύ θετικά είναι όλα αυτά τα βήματα τα οποία γίνονται με το Ινστιτούτο, με τον διάλογο, ο οποίος πρέπει να γίνει για μία Ευρώπη η οποία είναι ενοποιημένη (…). Έχει έναν πολύ σπουδαίο ρόλο να παίξει σε όλη την προσπάθεια της Κεντροαριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας και δεν νομίζω ότι αυτό το οποίο τον απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να ηγηθεί ενός κομματικού σχηματισμού. Για εμένα δεν έχει λογική-ούτε χρονικά, ούτε πολιτικά-η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα με τη μορφή του επικεφαλής μιας Κεντροαριστεράς».