Στα έγγραφα αποτυπώνονται οι δύο πρώτες άδειες που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Intellexa το 2021 για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη που φέρουν την υπογραφή του Γιάννη Σμυρλή, Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Τα έγγραφα κοινοποίησε ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ στον Ισίδωρο Ντογιάκο, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Στα έγγραφα αναγράφεται ότι πρόκειται για λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, το οποίο κοστολογείται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:

Ιδού τα έγγραφα που ΑΠΟΔΕΙΚΝΟΥΝ τη στενή συνεργασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την εταιρεία Intellexa για το Predator!

O Τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποκαλύπτει τις 2 πρώτες άδειες που το Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στην Ιntellexa το 2021 για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη (1, 2).

Στις άδειες, οι οποίες έχουν υπογραφεί από τον τοποτηρητή του Μητσοτάκη στο ΥΠ.ΕΞ, δηλ. τον Γιάννη Σμυρλή, Γεν. Γραμμ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (φωτό 3), ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ρητά ότι πρόκειται για λογισμικό παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων συνολικής αξίας 3.000.000€, ενώ αποτυπώνεται ξεκάθαρα η νομιμοποίηση της παράνομης εξαγωγής μέσω μιας (φαινομενικά) άσχετης αγγλικής εταιρείας (φωτό 4).

ΥΓ1: ΑΝ η ηγεσία της Δικαιοσύνης ΔΕΝ ήταν καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση, ο Σμυρλής θα είχε ΗΔΗ συλληφθεί και ανακριθεί και η δικογραφία για τον Μητσοτάκη θα είχε ΗΔΗ αποσταλεί στη Βουλή!!
ΥΓ2: Έχετε δώσει αντίστοιχες άδειες και στην Krikel; Ναι ή όχι; Κι αν ναι, πότε;;;»