«Η κυβέρνηση δεν μειώνει τους φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και, συνολικά, συνεχίζει να μην επεμβαίνει αποτελεσματικά στο πρόβλημα της ακρίβειας», επεσήμανε.

«Εδώ και 8-9 μήνες έχουμε τα λιγότερο δυνατά και αναποτελεσματικά μέτρα, απλώς μια περιγραφή της κατάστασης, ενώ δίπλα μας στην Ευρώπη, έχουμε ορατά παραδείγματα χωρών, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Γαλλία, που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το κύμα της ακρίβειας.

»Η κυβέρνηση έρχεται να ανακοινώσει μέτρα που εξακολουθούν να είναι προστατευτικά των επιχειρήσεων που κερδοσκόπησαν. Επέβαλε, δια στόματος πρωθυπουργού στην, ανεξάρτητη υποτίθεται, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, έναν τρόπο να βρει τα υπερκέρδη -τα οποία πριν από λίγους μήνες έλεγαν “να δούμε αν θα υπάρχουν”, αναγκάστηκαν να δεχτούν ότι υπάρχουν και μετά προσπάθησαν να τους αλλάξουν και όνομα μιλώντας για “υπερέσοδα”- με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρώσουν τα λιγότερο δυνατά οι επιχειρήσεις», σημείωσε.

Όσον αφορά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Από το προηγούμενο φθινόπωρο έχουμε πει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αναστολή λειτουργίας του χρηματιστηρίου ενέργειας, αποσυσχέτιση της χονδρικής τιμής από το φυσικό αέριο, πλαφόν στη λιανική, πλαφόν στη χονδρική και στα καύσιμα μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

»Ακόμη κι αν έχουμε συγκεκριμένους διαθέσιμους πόρους για να απαντήσουμε σε αυτά τα προβλήματα, είναι καλύτερα να ρίχνεις αυτά τα χρήματα για την αντιμετώπιση της γενεσιουργού αιτίας τους, παρά όταν θα έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα, θα έχει εκτιναχθεί ο πληθωρισμός και θα έχουν πετάξει στα ύψη οι τιμές, να επεμβαίνεις “πυροσβεστικά”. Αυτό είναι το λάθος στρατηγικής που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ στα θέματα της ακρίβειας».