«Διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ωραίο ε; Τι σημαίνει διευθέτηση του χρόνου εργασίας; Σημαίνει κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας. Δηλαδή, κατάργηση και του σταθερού ημερήσιου χρόνου ανάπαυσης. Αυτό δεν σημαίνει η ευελιξία που λέτε; Ότι ξεχάστε το σταθερό ωράριο, ξεχάστε αυτά που ξέρετε, τώρα στον ζυγό από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τι άλλο λέει αυτό το τέρας; Μέχρι 13 ώρες δουλειά. Μέχρι 78 ώρες την εβδομάδα. 12 συνεχείς μέρες χωρίς ανάπαυση. Αυτό είναι η πρόοδος, καλά δεν ντρέπεστε; Τι ξεφτίλα είναι αυτή;» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, στην ομιλία του στην Βουλή.

«78 ώρες; Να πάτε να δουλέψετε εσείς! Θα σας πάρουμε μια φορά και θα σας βάλουμε στη ΛΑΡΚΟ. Να δουλέψετε μια βδομάδα επί 78 ώρες, οι μισοί θα πεθάνετε, μόνο και μόνο απ΄ αυτά που θα αναπνέετε και αυτά που θα βλέπετε. Να πάτε στα καράβια, που οξυγονοκολλούν στο τρίτο αμπάρι. Να ανεβείτε να καλουπώσετε στον έβδομο όροφο και να δουλεύετε 78 ώρες την εβδομάδα, να δούμε τι καλά που θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος του καπιταλισμού, της ΝΔ κι άλλων που υποστηρίζουν το σύστημα», πρόσθεσε.

«Είναι βέλτιστη πρακτική να δουλεύεις από ήλιο σε ήλιο; Ζητάει κανείς εργαζόμενος να δουλεύει 12ωρα;» αναρωτήθηκε, ενώ σχολίασε και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για πλήθος κλάδων τη οικονομίας: «Κυριακάτικη αργία τέλος! Εσείς κάνετε τους χριστιανούς. Κάνετε μεγάλους σταυρούς…Και δεν είναι θέμα χριστιανικό, βέβαια. Την υποκρισία σημειώνω…»

Παρομοίασε τη «διαπραγμάτευση» εργοδότη – εργαζόμενου με αυτή «ελέφαντα – ποντικού», ενώ σχολίασε ότι στα ρεπό ο εργαζόμενος θα τρέχει σε γιατρούς «ούτε στο ρεπό δε θα βλέπει τα παιδιά. Στους γιατρούς θα τρέχει. Μέχρι και η έκθεση του ΠΟΥ το λέει, αλλά την θάψατε. Τους στέλνετε στον θάνατο, εκτός και αν θέλετε πελατεία, ορισμένοι που είναι και γιατροί».

Σχετικά με το νέο χτύπημα στον συνδικαλισμό και τις απεργίες, σχολίασε πως «θα ψηφίζει για την απεργία και τη διοίκηση από το χωριό του με ένα κλικ; Και πού ξέρουμε αν δεν ψηφίζει από το γραφείο του διευθυντή και του εργοδότη; Δε θέλετε συλλογικότητα, θέλετε τον καθένα απομονωμένο, για να τον τρώει ο λύκος πιο εύκολα. Θέλετε “απεργία”, χωρίς να υπάρχει απεργία. Θα κάνετε τους εργαζόμενους ρομπότ χωρίς θέληση; Είστε μακριά νυχτωμένοι. […] Αν πας και μιλήσεις με την ντουντούκα ή μοιράσεις προκηρύξεις και πεις “συνάδελφε με συμμετέχεις” κτλ, παίρνεις μία μήνυση “ψυχολογική βία”. Βρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ; Αυτά που κάνουν οι εργοδότες, τα τερατώδη, δεν είναι ψυχολογική βία;»

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «μας γυρίζετε στο 1900. Μην ξεχνάτε, ότι το 1900 έφερε το 1917. Εμείς δε φοβόμαστε, εσείς τρέμετε. Και ο φόβος σας θα γίνει εφιάλτης. Δε θα υποταχθεί ο κόσμος και θα νικήσει αργά ή γρήγορα.»