Νέα οπισθοχώρηση εκ μέρους του υπουργού Παιδείας. Υστερα από την προσπάθειά του να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ, ο κ. Μπαμπινιώτης βάζει τώρα στο «ράφι» το σχεδιασμό της προηγούμενης ηγεσίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ξεκινώντας διάλογο από μηδενική βάση για το θέμα. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και δεν θα οδηγεί σε απολύσεις.

 

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης να συνδεθούν με τη βαθμολογική και τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών και προειδοποίησαν ότι σε μια τέτοια περίπτωση η αντίδρασή τους «θα είναι τέτοια που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν».
 
«Η ΟΛΜΕ θα εξετάσει το ζήτημα και θα επανέλθει, πλην όμως είναι δεδομένο ότι ζητούμε την αποσύνδεση της αξιολόγησης από το μισθό και τη μισθολογική εξέλιξη» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Νίκος Παπαχρήστος, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να στοχεύει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού.
 
Τη θέση ότι η αξιολόγηση δεν θα πρέπει να συνδέεται ούτε με την επίδοση των μαθητών, διατύπωσαν ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κομνηνός Μαντάς και ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλης Κουρουτός, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην όξυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112852072