Ένα βρέφος 11 μηνών, ένα αγόρι 8 ετών και δύο κορίτσια 8 ετών και 14 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο στο ναυάγιο που έλαβε χώρα ανοιχτά της Λέσβου, στη θαλάσσια περιοχή του Μανταμάδου.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας σε τουρκικά χωρικά ύδατα, με το Λιμενικό Σώμα να περισυλλέγει τα τέσσερα πτώματα των παιδιών, αλλά και να διασώζει άλλους 18 ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος.

Από το ναυάγιο το Λιμενικό διέσωσε 23 άτομα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε την ευθύνη για άλλη μία φορά στα δίκτυα «λαθροδιακίνησης» τα οποία αν χτυπηθούν στη ρίζα τους κατά την κυβέρνηση θα σταματήσουν οι τραγωδίες, χωρίς να γίνει καμία αναφορά σε ασφαλείς διόδους μετανάστευσης.

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια των συνανθρώπων μας. Κάθε μέρα οι γυναίκες και οι άνδρες του ελληνικού Λιμενικού Σώματος κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Είναι επιτακτική ανάγκη τα άθλια δίκτυα λαθροδιακινητών, που εκμεταλλεύονται ταλαιπωρημένους ανθρώπους να χτυπηθούν στη ρίζα τους» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφυγικό ναυάγιο σημειώθηκε και στη Λέσβο με θύμα μία γυναίκα ενώ το μωρό της σώθηκε με κάρπα. Το Λ.Σ. δημοσίευσε σχετικό βίντεο.