Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο έφηβος, που αναγνωρίστηκε ως ο Ζαΐντ Μοχάμεντ Γουνέιμ, είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρες στην πλάτη και τον λαιμό και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι απάντησε με πραγματικές σφαίρες όταν αρκετοί ύποπτοι πέταξαν πέτρες και βόμβες βενζίνης εναντίον στρατιωτών στην περιοχή.

Τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε στο πόδι και δεκάδες άλλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, σφαίρες καουτσούκ και εισπνοή δακρυγόνων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στην πόλη Ναμπλούς, δήλωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος την Παρασκευή.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έδειχναν Εβραίους εποίκους και Ισραηλινούς στρατιώτες να κατεβάζουν τις παλαιστινιακές σημαίες στην πόλη. Την Παρασκευή, οι Παλαιστίνιοι οργάνωσαν μια πορεία ανθρώπων που κυμάτιζαν σημαίες.

Καταδικάζοντας τη βία των ισραηλινών δυνάμεων ως «καταστολή», το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωση ότι οι ντόπιοι διαμαρτύρονταν για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών και τη δήμευση της παλαιστινιακής γης.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.