Όπως μεταδίδει το Middle East Eye, ο Γιαζάν Ομάρ Τζαμίλ Χασίμπ πυροβολήθηκε κοντά στο σημείο ελέγχου Μπέιτ Ελ, βόρεια της Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη «αφού η κατοχή (το Ισραήλ) άνοιξε πυρ εναντίον του», σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι ο Χασίμπ προσπάθησε να μαχαιρώσει Ισραηλινούς στρατιώτες. «Ο ύποπτος τράβηξε ένα μαχαίρι και πλησίασε τις δυνάμεις που απάντησαν ανοίγοντας πυρ», ανέφερε ο στρατός.

Οι εντάσεις είναι υψηλές στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη τους τελευταίους μήνες, καθώς οι ισραηλινές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη εντείνονται και η παλαιστινιακή αντίσταση αυξάνεται.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Πέμπτη, ανάμεσά τους ένας έφηβος, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι πυροβολισμοί της Παρασκευής ανεβάζουν τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς φέτος σε τουλάχιστον 86, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά.

Η απειλή μιας ανεξέλεγκτης έκρηξης βίας ώθησε την  Ιορδανία, την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν προσπάθειες αποκλιμάκωσης τους τελευταίους μήνες, αλλά παραμένει ασαφές εάν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τη βία εν μέσω συνεχιζόμενων ισραηλινών επιθέσεων.