Με κεντρικό σύνθημα το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» οι εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και μαζικών φορέων που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, πραγματοποιούν κινητοποίηση με αφορμή έξι περιπτώσεις εργαζομένων που απειλούνται άμεσα με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν να μπει φρένο στις διαδικασίες πλειστηριασμού, ενώ αντιπροσωπεία τους έχει ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας.

Για το αίτημα να σταματήσουν οι έξι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, αλλά και γενικότερα να μπει φρένο στη λεηλασία της λαϊκής κατοικίας, μίλησε στους συγκεντρωμένους ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Παράλληλα, εξέφρασε τα συλλυπητήρια των σωματείων για τον θάνατο ενός εργαζόμενου στην «do Value» σήμερα εν ώρα εργασίας.

Αναφερόμενος στη πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου και στην κυβερνητική τροπολογία έκανε λόγο για κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι το ποιος θα χάνει το σπίτι του και ποιος θα το γλιτώνει θα καθορίζεται από τις τράπεζες και τα funds. «Μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να σώσει τα σπίτια του λαού», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως όσοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν είναι μπαταχτσήδες αλλά βιοπαλαιστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ληστρικές απαιτήσεις των τραπεζών.