Το τέλος της πρώτης κατοικίας με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών καταδικάζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που αποτελούν την επίθεση στον μόχθο του λαού και καταδικάζει πως ολοκλήρωσαν το πολύχρονο και διαχρονικό ξήλωμα της προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Παράλληλα, καλεί σε ανάπτυξη κινήματος για να αποτραπούν όχι μόνο οι πλειστηριασμοί, αλλά και οι εξώσεις και προτρέπει τον κόσμο να μην το αντιμετωπίσει μόνος, αλλά να απευθυνθεί στο σωματείο του και στο ΠΑΜΕ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΜΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το πολύχρονο και διαχρονικό ξήλωμα της προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Πλέον τα λαϊκά νοικοκυριά με τον νέο πτωχευτικό –ληστρικό νόμο, που ισχύει από 1η Ιούνη βρίσκονται μπροστά σε μια ιδιότυπη χρεοκοπία με την οποία θα υποχρεούνται να δουλεύουν για τις τράπεζες ενώ όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία θα περνάνε στις τράπεζες. Στο σπίτι τους θα μπορούν πλέον να μένουν με ενοίκιο που θα ορίζουν οι τοκογλύφοι χάνοντας όλα τα χρήματα που μέχρι τότε είχαν πληρώσει για εξόφληση του δανείου.

Αυτή η επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα του λαού έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους τραπεζίτες αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Το δικαίωμα της κατοικίας έχει γίνει ένα πανάκριβο και δυσπρόσιτο εμπόρευμα. Η ανάγκη απόκτησης κατοικίας γίνεται ευκαιρία τοκογλυφίας από τα νόμιμα αρπακτικά και με την πρώτη αδυναμία πληρωμής είναι έτοιμοι για έξωση και ξανά πώληση σε άλλο θύμα.

Το Εργατικό λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να επιτρέψει να χαθούν περιουσίες από τα κοράκια και τα φαντς. Όπως το προηγούμενο διάστημα ήμασταν μπροστά στην προστασία της λαϊκής κατοικίας, έτσι συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για να γίνει πράξη το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί κίνημα τέτοιο που να αποτρέψει όχι μόνο τους πλειστηριασμούς, αλλά και τις εξώσεις που θα έρθουν μες το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε την πλήρη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας άνθρωπος να μη χάσει το σπίτι του.

Διαγραφή χρεών τόκων και πανωτοκίων που έχουν επιβληθεί σε οφειλέτες.

Άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας κατοικιών για να στεγαστούν χιλιάδες οικογένειες.

Καλούμε όποιον εργαζόμενο ή επαγγελματία βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, να μην υποκύψει στις πιέσεις, να μη χάσει τους κόπους μιας ζωής. Να απευθυνθεί στο σωματείο του, να δώσουμε με αλληλεγγύη και συμμετοχή, όλοι μαζί τον αγώνα να μη χαθούν άλλες κατοικίες

Όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στο ΠΑΜΕ

ΈΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ