Στη Σύσκεψη συμμετέχουν περισσότερες από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις και περίπου 2.000 εργαζόμενοι συνδικαλιστές από κάθε κλάδο και περιοχή της χώρας.

Με το σύνθημα «Ζήτω η φιλία των λαών» και ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Σύσκεψης τις αντιπροσωπείες των ξένων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, από το βήμα της Σύσκεψης ευχαρίστησε κάθε έναν και κάθε μία συνδικαλιστή και συνδικαλίστρια που παρευρίσκεται στο άνοιγμα των εργασιών, ενώ ξεχωριστό καλωσόρισμα απηύθυνε στους συνταξιούχους, στους «απόστρατους της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα», όπως ανέφερε, «στους αγωνιστές που κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα σε δύσκολους καιρούς, που συνέβαλαν στη δημιουργία του ΠΑΜΕ πριν 23 χρόνια».

Επίσης, αναφέρθηκε στους εκπροσώπους των μαζικών οργανώσεων που συμπορεύονται με τα εργατικά σωματεία σε κοινούς αγώνες, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων της αγωνιζόμενης αγροτιάς, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, των Φοιτητικών Συλλόγων και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής.

«Εδώ στην εργατούπολη του Πειραιά, στις προσφυγογειτονιές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, της Κοκκινιάς, στο λιμάνι που για πάνω από έναν αιώνα αποτελεί τόπο μεγάλων συγκρούσεων, στον Πειραιά που τα ταξικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ αναμετρήθηκαν με τη δολοφονική δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θα χτυπά για δύο μέρες η καρδιά της εργατικής τάξης. Θα χτυπά η καρδιά του ταξικού εργατικού κινήματος», τόνισε.

Επισημαίνοντας ότι η Πανελλαδική Σύσκεψη συμπίπτει με την έναρξη της δικής της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό υπογράμμισε «η απόφαση δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή που διατράνωσαν εκ νέου χιλιάδες διαδηλωτές πριν λίγες μέρες έξω από το Εφετείο: Οι ναζί πιο βαθιά στη φυλακή».