Ο πρώην υπουργός Άμυνας συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες στρατιωτικοί στη Βουλή, τονίζοντας: «Το εύρος και η ένταση αυτών των αντιδράσεων και των διαμαρτυριών με προβληματίζουν και νομίζω πρέπει να μας προβληματίσουν όλους».

Εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει περιθώριο διορθώσεων στρεβλώσεων» στο νομοσχέδιο. Χαρακτήρισε, άλλωστε, την αφαίρεση καταληκτικών βαθμών από τους υπαξιωματικούς που αποστρατεύονται «ως σημαντική μεταβολή αναμφίβολα προς το δυσμενέστερο».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε: «Γιατί είχαμε απονείμει αυτόν τον βαθμό στις τάξεις αυτές; Όχι ως παροχολογία ή ρουσφετολογία αλλά ως ελάχιστη ηθική περισσότερο οικονομική λιγότερο αμοιβή για καλώς παρασχεθείσες υπηρεσίες. Αυτό ήταν το πνεύμα. Για αυτό πρέπει να υπάρχουν ρυθμίσεις μεταβατικότητας».

Ζήτησε, λοιπόν, από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, περισσότερες ρυθμίσεις μεταβατικότητας, προσθέτοντας: «Σας το λέω όχι ως κριτική, αλλά ως καλόπιστη παραίνεση».