Ο Π. Πολίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον 30μηνο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. «30 μήνες η πρωτοπορία των εργαζομένων που βαστά αυτόν τον αγώνα έχει ξεχάσει πατέρα, μάνα, σπίτι, σύζυγο, παιδιά, συγγενείς και φίλους» σημείωσε τονίζοντας ότι «αξίζει τον κόπο. Μας λείπουν τα παιδιά μας, αλλά τα ανταμώνουμε στο πεζοδρόμιο με τους συμμαθητές τους ακούγοντας να “φωνάζουν έξω από την ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε”. Μας λείπουν οι γυναίκες μας, αλλά τις ανταμώνουμε στην συγκέντρωση, στην σύσκεψη, εκεί, μαζί με τις γυναίκες των συναδέλφων κρατώντας στην αγκαλιά το βρέφος κρατούν τα πλακάτ».

Επεσήμανε ότι «περπατούμε στις πόλεις και στα χωριά και μας φιλούν στο μέτωπο η ηλικιωμένη και ο ηλικιωμένος άγνωστος και μας δίνει την ευχή του για νίκη, μέσα από την καρδιά του, σαν την φυσική μάνα, σαν το φυσικό πατέρα. Αυτό το συναίσθημα δεν αγοράζεται, δεν κληρονομείται, δεν πουλιέται. Δεν σε ψωνίζει. Είναι κατάκτηση που σε μαθαίνει να βγαίνεις πάντα όρθιος, σε κάθε δυσκολία της ζωής».

Ο Π. Πολίτης τόνισε ότι «την ΛΑΡΚΟ, όπως και στην COSCO, τα πετρέλαια και τα Λιπάσματα, την e food και τους οικοδόμους, η αναμέτρηση ήταν και είναι με το σύνολο των μηχανισμών, οι εργαζόμενοι έχουν απέναντι τα οικονομικά συμφέροντα, τις κυβερνήσεις και το κράτος» και υπογράμμισε ότι «η σημερινή εκδήλωση είναι παρακαταθήκη».

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ερωτηθείς για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε στη Βουλή με αφορμή την τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ («πολιτική αλητεία» κλπ.), σημείωσε:

«Ό,τι είπα στη βουλή εκφράζει το αίσθημα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και όλου του λαού της περιοχής που γνωρίζει ποιοι ευθύνονται για το διαχρονικό έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, ποιοι συνέβαλαν στην απαξίωση, την υπερχρέωσή της, συκοφαντώντας τους εργαζόμενους, ξέρει πως ο τόπος του θα μαραζώσει αν περάσει το κυβερνητικό σχέδιο. Ο κ. Σταϊκούρας παρά τους ωμούς εκβιασμούς, δεν πείθει τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους για να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, όλες οι θέσεις εργασίας και η καταβολή του μόχθου τους στο 100%».