Στο δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ το ΣΕΡΕΤΕ αναφέρει πως «όπως δημόσια έχει υποστηρίξει το σωματείο μας, η επιλογή αστυνόμευσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, υπό το αφήγημα της ανομίας και της ασφάλειας, αποκαλύπτει τις πολλαπλές προθέσεις της κυβέρνησης: τον στόχο της να αποστερήσει τα Πανεπιστήμια από το βασικό τους χαρακτηριστικό, αυτό της ελευθερίας λόγου, της πολιτικής δράσης και έκφρασης∙ το στόχο της για την υιοθέτηση επιχειρηματικών πρακτικών και λειτουργιών της αγοράς στα Δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, που καθίσταται πλήρως ορατή στο πρόσφατα ψηφισμένο Νόμο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα»∙ το στόχο της να περιορίσει ακόμα περισσότερο διεκδικήσεις και εργασιακά δικαιώματα, αν συνυπολογιστεί και η πρόσφατη επίθεση σε αυτά με τον Νόμο Χατζηδάκη και την επίθεση στα σωματεία, στις συλλογικές τους διαδικασίες, και την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος. Η απάντηση της κυβέρνησης στην συνεχή υποχρηματοδότηση του Δημοσίου Πανεπιστημίου είναι η καταστολή!».

«Για εμάς, η πραγματική ανομία εντός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είναι η επισφαλής, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι/ες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η ανομία εντός των ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων είναι η απλήρωτη ερευνητική εργασία. Η ανομία εντός των ΑΕΙ είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που αφορούν πλέον κάθε εργαζόμενη/ο εντός Πανεπιστημίου (διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό έργο)» προσθέτει.

«Ως Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ), από την πρώτη στιγμή εναντιωθήκαμε στο Νόμο που προέβλεπε την είσοδο ΟΠΠΙ στα Πανεπιστήμια τα οποία αποτελούν τους χώρους εργασίας μας. Βρεθήκαμε στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εισάγει μια μονάδα καταστολής στα Πανεπιστήμια» καταλήγει το δελτίο Τύπου.