Να συνδέσει κάποια συνθήματα που γράφτηκαν σε ορισμένες ζαρντινιέρες που έχουν τοποθετηθεί στα πλαίσια του «Μεγάλου Περιπάτου», με τη Μαρφίν επιχείρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας τη Τρίτη, ενάντια στο νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων, ορισμένοι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, αργότερα το βράδυ της Τρίτης, έστειλε συνεργείο του δήμου να τις καθαρίσει, απαθανατίζοντας την «επιτυχία» καθαρισμού τους σε βίντεο και το συνόδευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας τα εξής:

«Μετά την βεβήλωση του μνημείου των νεκρών της Μαρφίν, επόμενη «επαναστατική» πράξη ο βανδαλισμός του αστικού εξοπλισμού του Μεγάλου Περιπάτου. Όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν, ματαιοπονούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ονειρευόμαστε μια καλύτερη Αθήνα.

Υ.Γ. Οι ζαρντινιέρες καθάρισαν».

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει ένα από τα πλέον αυταρχικά νομοσχέδια στη μεταπολίτευση, το νομοσχέδιο απαγόρευσης διαδηλώσεων. οι αντιδράσεις τόσο θεσμικές όσο και εξωθεσμικές, αυξάνονται.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, όχι τυχαία, συνέδεσε τα συνθήματα που γράφτηκαν τη Τρίτη, με το ιδιαίτερα ευαίσθητο περιστατικό εμπρησμού της Μαρφίν πριν από μια δεκαετία, χρησιμοποιώντας ως κοινό στοιχείο τον «βανδαλισμό».