Με πανηγυρικό ύφος ανήρτησε ο πρωθυπουργός φωτογραφία μέσω της οποίας συγχαίρει τους νέους που επέλεξαν δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτησης για τις σπουδές τους, καθώς ο φετινός αριθμός σε σύγκριση με το 2020 διπλασιάστηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζει, ενώ με το νομοσχέδιο Κεραμέως χιλιάδες παιδιά αποκλείστηκαν από σχολές της επιλογής και των δυνατοτήτων τους. Χάριν αυτού του νομοσχεδίου, τα παιδιά που αποκλείστηκαν και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα κολέγια της αριστείας, προχώρησαν στα δημόσια ΙΕΚ.

Η ανάρτηση:

«Διπλάσιος, εφέτος, σε σύγκριση με το 2020, ο αριθμός των νέων 18 έως 20 ετών, που επέλεξαν να εγγραφούν στα δημόσια ΙΕΚ. Οι απόφοιτοι Λυκείου αντιλαμβάνονται, πλέον, τη σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης και εμπιστεύονται τις σύγχρονες ειδικότητες των δημόσιων Ινστιτούτων: από σχεδιαστές ιστοσελίδων και τεχνικούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι εξειδικευμένους διασώστες. Αποκτούν, έτσι, γνώσεις που οδηγούν σε σίγουρα επαγγέλματα. Και δικαιώνουν την επιλογή της Πολιτείας να ενισχύσει την επαγγελματική εκπαίδευση που απαιτεί η εποχή μας. Η νεολαία μας παίρνει την υπόθεση του μέλλοντος στα χέρια της. Μπράβο της!»